Ajuntament d'Argentona
ComptarÓ amb dos punts per a realitzaciˇ de proves PCR, dues zones d'atenciˇ al pacient i una consulta per atendre pacients respiratoris

Aquesta setmana s'estÓ instal.lant un m˛dul de suport al costat del CAP d'Argentona, que tÚ com a objectiu facilitar el doble circuit covid i no covid en aquest centre de PrimÓria. EntrarÓ en funcionament en els pr˛xims dies i s'utilitzarÓ per fer les proves PCR, tests rÓpids, vacunacions covid, identificaciˇ de contactes, etc.

La COVID-19 ha suposat un important augment de feina als centres d'atenciˇ primÓria, i molt d'ells no disposen d'espai suficient per fer un doble circuit per a pacients covid i no covid. Aquest m˛dul permetrÓ separar aquests circuits i guanyar espais molt necessaris per treballar amb major seguretat, tant per als pacients com per als treballadors.

El m˛dul, situat molt aprop de l'edifici principal, tÚ 45 m2 i comptarÓ amb dos punts per a realitzaciˇ de proves PCR, dues zones d'atenciˇ al pacient i una consulta per atendre pacients respiratoris.

120 m˛duls repartits per tot el territori

El m˛dul que s'estÓ instalĚlant a Argentona Ús un dels 120 que el Departament de Salut tÚ previst colĚlocar repartits per tota Catalunya, una xifra que podria ampliar-se en funciˇ de les necessitats de cada territori. El desplegament d'aquestes estructures s'ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjÓ de construcciˇ i equipament mŔdic de cadascun dels m˛duls ha estat d'uns 70.000 euros. La seva durada estÓ prevista d'entre dos i quatre anys, segons cada cas i sˇn gestionats pels mateixos equips d'atenciˇ primÓria.

Els nous espais s'emmarquen en el Pla d'Enfortiment i Transformaciˇ de l'Atenciˇ PrimÓria, amb l'objectiu d'oferir mÚs espai i confort a la ciutadana. Aquest compta amb una inversiˇ global de gairebÚ 300 milions d'euros fins al 2022 i tambÚ preveu la contractaciˇ de nous professionals.

Consorci Sanitari del Maresme

Publicat el 24.02.2021