Ajuntament d'Argentona
El responsable Covid del centre, el Dr. Ramon Boixeda, parla de 'caos' al Salut Exprés
Hospital Mataro

Situació molt preocupant a l'Hospital de Mataró. El cap de medicina interna i responsable Covid del centre, el Dr. Ramon Boixeda, ha parlat de "caos" i "col·lapse" al programa Salut Exprés, on ha explicat que la situació torna a estar descontrolada i els números "són per espantar-se". I és que, actualment hi ha 130 pacients Covid, amb malalts que han d'ubicar als passadissos i a l'àrea de psiquiatria. El doctor Ramon Boixeda assegura que l'UCI també està col·lapsada, amb 13 pacients Covid i 9 nets, i confessa que si segueixen amb aquesta dinàmica, no li semblaria estrany que aquesta setmana "l'hospital hagués de tancar".

El doctor afirma que s'estan trobant amb les conseqüències de Nadal, però que també s'hi suma una situació nova: pacients ingressats per altres malalties que s'estan infectant de Covid dins el mateix centre hospitalari. Boixeda assegura que s'estan prenent totes les mesures sanitàries, però que hi ha algun element que se'ls escapa, i admet que tenen indicis que es podria tractar d'alguna de les variants de la Covid, sigui l'anglesa o la sud-africana. Actualment, la mortalitat per Covid19 a l'Hospital de Mataró és del 15% dels pacients.

Tot i que el context és diferent, les dades són molt similars a les del mes de març, quan es va decidir confinar la població. És per això que Boixeda creu que l'única manera de millorar la pressió hospitalària seria un aïllament domiciliari i demana a tothom que limiti la seva mobilitat.

Pel que fa a la vacunació, 1.800 professionals del Consorci Sanitari del Maresme ja han rebut la primera dosi de la vacuna. Tot i això, s'estan realitzant cribratges cada 15 dies per tal de controlar els brots entre els sanitaris.

Escolteu el programa sencer de Salut Exprés d'aquesta setmana:

Publicat el 26.01.2021