Ajuntament d'Argentona
Prop de 1.900 alumnes tornen a l'escola, xifra molt similar al de l'any passat. Les ràtios fixades pel departament d'Educació fan que es passi de 91 fins als 106 grups classe aquest curs

Aquest dilluns 14 de setembre les quatre escoles d'Argentona i l'Institut han iniciat el nou curs escolar, condicionat per la crisi sanitària de la COVID-19, i sumant-se a les escoles bressol que es van posar en marxa. La regidoria d'Educació valora l'extraordinari esforç reforç realitzat per les direccions durant els darrers mesos per tal d'adaptar les instal.lacions i dissenyar el millor pla d'obertura dels centres, garantint les entrades i sortides esglaonades, establint franges horàries i accessos diferenciats i les mesures sanitàries a l'interior dels equipaments.

La necessitat de complir amb les ràtios per classe establerts pel departament d'Educació ha provocat que enguany, tot i mantenir un número similar d'alumnat - ronda els 1900 en total - , hagi augmentat el número de grups a les diverses línies educatives, passant dels 91 fins als 106.

La regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Argentona s'ha coordinat i treballat conjuntament amb les escoles per adoptar tots els protocols i oferir tot el suport logístic, tècnic i material possible per assegurar el millor inici del curs. En aquest sentit, l'Ajuntament ha habilitat i cedit espais públics, com la plaça dels Enamorats, l'exterior del Centre Parroquial o instal·lacions esportives com els pavellons i el camp d'esports, per tal de minimitzar les aglomeracions i concentracions, i també per facilitar l'activitat lectiva a l'aire lliure. Així s'ha col·laborat en el condicionament d'espais, adequació i senyalització d'espais interiors i exteriors, i s'ha reforçat i millorat aspectes com l'accessibilitat, amb arranjaments a l'aparcament de la zona esportiva o a l'exterior de l'escola Bernat de Riudemeia, entre d'altres. Des de l'Ajuntament també s'estarà molt alerta a les necessitats que en les properes setmanes i mesos puguin sorgir, pel que fa al trasllat de material o la connectivitat dels alumnes, entre d'altres, si es reprodueix algun episodi de confinament.

Imatge: Institut Argentona

Publicat el 15.09.2020