Ajuntament d'Argentona

En el marc de la Festa Major d'hivern, aquest diumenge Argentona acollirà una nova Festa dels Tres Tombs, esdeveniment molt arrelat al municipi i que gaudeix ja d'una tradició i llarg trajectòria fruit de les seves 56 edicions. Argentona, a més, obre gairebé el calendari anual d'aquesta festa que se celebra a molts punts del nostre territori i atrau així a molts participants de municipis i localitats del voltant.

La imponent cercavila d'animals, carros i carruatges recorrerà els principals carrers del centre, oferint un gran espectacle del que gaudeixen grans i petits. Els Tres Tombs d'Argentona suposa una cita tradicional no només al calendari festiu, també ha aconseguit amb els anys fer-se un lloc destacat a nivell comarcal.  La nodrida cercavila d'animals i carros comptarà enguany amb una tartana que la Comissió Sant Antoni Abat d'Argentona ha restaurat per l'ocasió i que està carregada de simbolisme i història local.

A 2/4 de 9 del matí s'iniciarà la diada en honor a Sant Antoni Abat al polígon Nord amb un esmorzar per als participants a aquesta festivitat. A les 11 del matí hi haurà la concentració dels animals i carruatges i a 3/4 de 12 del migdia es farà la sortida a la benedicció. La concentració i la sortida es farà des del polígon Nord - a la sortida d'Argentona en direcció a Granollers). Durant el transcurs dels Tres Tombs es rifarà la tradicional botifarra. Els Tres Tombs estaran acompanyats per la banda de música de l'Associació Musicargentona.

Aquest serà l'itinerari previst:

  • Primer tomb: Polígon nord, ronda exterior, c/ St Sebastià de Baix, Gran, Sant Julià, Anna Ravell, Anselm Clavé, Les Parres, Joan XXIII, Puig i Cadafalch, Gran, Plaça de Vendre, Torras i Bages i plaça de l'Església
  • Segon tomb: Lladó de Baix, Bernat de Riudemeia, Barcelona, Jacint Verdaguer, Gran, Plaça de Vendre, Torras i Bages i plaça de l'Església
  • Tercer tomb: Lladó de Baix, Bernat de Riudemeia, Barcelona, Jacint Verdaguer, Gran, Plaça de Vendre, Torras i Bages, plaça de l'Església, Lladó de Baix, Bernat de Riudemeia, Barcelona, Jacint Verdaguer, Gran, Sant Sebastià de Baix, Ronda Exterior i Polígon Nord.
Diumenge
12
gener
2020
12h
Hora 12 h
Tipus d'acte Festa