Ajuntament d'Argentona
L'equipament municipal portarÓ a partir d'ara el nom de l'ilĚlustre traductor argentonÝ
Joan Fontcuberta i Gel

Aquest dissabte al migdia, en el marc de la Festa Major d'Hivern, s'ha celebrat l'acte de nomenament de la biblioteca municipal Joan Fontcuberta i Gel, desprÚs que a finals de l'any passat el ple municipal aprovÚs per unanimitat la proposta de donar a l'equipament el nom de l'il.lustre traductor argentonÝ, catedrÓtic universitari per la UAB, i que ha tradu´t al catalÓ obres de Franz Kafka, GŘnter Grass o Thomas Mann, entre d'altres.

L'acte ha comptat amb la famÝlia de Fontcuberta, acompanyats per l'alcalde, Eudald Calvo, el regidor de Cultura, └ngel Puig, i d'altres representants del consistori. DesprÚs de descobrir el nou nom de la biblioteca, que llueix a les parets de vidre exteriors de l'edifici, l'acte s'ha traslladat a la sala de lectura, on Gl˛ria FarrÚs ha llegit una emotiva glosa de Fontcuberta.

Eudald Calvo ha posat en valor la figura del traductor i el mestratge deixat per Fontcuberta en la traducciˇ al catalÓ de grans obres en anglŔs i alemany. L'alcalde tambÚ ha recordat que el nou nom de la biblioteca es traslladarÓ al nou equipament que s'estÓ projectant a Can Doro, que acollirÓ la biblioteca, l'Arxiu i la rÓdio municipals, i que espera pugui comenšar a veure la llum en un futur proper.

Divendres es va inaugurar a la Casa G˛tica l'exposiciˇ "Joan Fontcuberta: tots els colors del camaleˇ", que es pot visitar els caps de setmana fins al 4 de febrer.

Publicat el 12.01.2019