Ajuntament d'Argentona

Recentment s'han posat en marxa els projectes musicals a les escoles del Cros i a Les Fonts. En un futur esperem també poder portar el projecte a l'Escola Bernat de Riudemeia. Un projecte que s'ha pogut estendre després de 4 cursos d'èxit del projecte de Banda Bufera a l'Escola Argentona (l'escola de baix).

Els projectes musicals a les escoles el que fan és enriquir la “classe de música” a la que estem acostumats, en una cosa que va molt més enllà. Aprendre el solfeig, a cantar, a tocar la flauta de bec, etc. està realment molt bé, però a més a més, fer una petita banda de música amb la gent de la classe tocant instruments com el trombó o el violí, segur que és molt més enriquidor pels nens i nenes de les escoles del poble.

L'èxit que tenia el projecte de Banda Bufera de seguida ens va fer pensar en la possibilitat de fer-ne un projecte de poble, com també ho és el projecte d'escoles verdes o les classes de ceràmica. No ha estat fàcil perquè en aquesta qüestió Argentona és innovadora i a vegades les coses noves són difícils de dur a terme, especialment a l'Administració pública, on tot acostuma a ser més lent i complicat del que hom voldria.

Malgrat aquests obstacles, s'ha pogut dur a terme. Hem tingut com a aliats la bona predisposició de les directores, els claustres i, en general, de tota la comunitat educativa, i això ha permès que es converteixi aquest projecte musical en un projecte de poble. I no fa falta dir-ho, també gràcies a la regidoria d'educació i del seu regidor, l'Àngel Puig, qui ha cregut en aquest projecte fins a dur-lo a la pràctica.

Fins aquest any, uns 150 alumnes s'havien beneficiat d'aquest projecte tant il·lusionador, ara ja se'n beneficien uns 270 alumnes. En un poble on sempre hem tingut molt bons músics, us imagineu què en pot sortir d'un poble on tots els qui han estudiat a l'escola hauran tocat un instrument de vent o bé de corda?

Publicat al Cap de Creus

Publicat el 02.02.2018