Ajuntament d'Argentona
A Argentona, la farmàcia Sindreu oferirà aquest servei inclòs en el Programa TAR voluntari, les tardes de dilluns a divendres

A partir de la setmana vinent s'oferiran tests d'antígens ràpids gratuïts a les farmàcies que s'adhereixin al programa TAR voluntari, una proposta conjunta del Departament de Salut, el Departament de Drets Socials i el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) per ampliar la identificació de nous casos i tallar les cadenes de transmissió, i que s'adreça als majors de 10 anys del conjunt d'activitats de lleure que s'iniciïn a partir de la setmana que ve.

A Argentona, la farmàcia Sindreu (c/ Barcelona,26) se suma a aquesta iniciativa i oferirà les proves de dilluns a divendres en horari de 17 a 20 hores.

Aquesta nova via de cribratge pel sector s'adreça a les persones asimptomàtiques que no siguin contactes estrets i que, a més a més, compleixin els criteris següents:

  • Pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d'estiu (casals, colònies, campaments, rutes...)
  • Trobar-se en les següents franges d'edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys (acompanyats per un adult responsable)
  • Voler-se fer la prova de manera voluntària

La responsable dels programes intersectorials de Salut Pública en la infància i l'adolescència, Laia Asso, també ha recomanat fer “el cribratge màxim 72 hores abans d'iniciar l'activitat amb pernoctació” i “cada tres dies, de manera periòdica, en cas de ser una activitat de dia”. En aquesta línia ha volgut destacar que “no tindria sentit fer-ho de manera puntual”.

El col·lectiu pertanyent a l'àmbit del lleure educatiu d'estiu haurà de mostrar al farmacèutic el correu electrònic enviat per la Direcció General de Joventut a través de l'entitat de lleure o el document de la declaració d'autoresponsabilitat. Abans de realitzar la prova, el farmacèutic responsable del programa TAR haurà de descartar que la persona no sigui un contacte estret d'una persona amb Covid-19 i que no presenti cap dels símptomes compatibles amb la Covid-19.

Els resultats dels TAR s'obtenen en 15 minuts aproximadament i serà el mateix farmacèutic qui els comunicarà a la persona interessada. A banda, s'inclouran al sistema d'informació corresponent (plataforma TARCAT). L'usuari també podrà consultar el resultat del seu test a La Meva Salut, a partir de l'endemà. Si el resultat és positiu, caldrà confirmar el seu telèfon i donar-li les indicacions a seguir en aquest cas.  

Publicat el 16.07.2021