En aquests primers mesos del 2021 s'han impulsat tambÚ sessions informatives amb l'alumnat de l'Institut, interessats en assessorament laboral o la cerca de primera feina

El Servei de Promociˇ Econ˛mica (SEMPRE) de l'Ajuntament d'Argentona ha presentat les dades del servei ocupacional durant el primer semestre del 2021, comptabilitzant un total de 876 persones usuÓries, de les quals prop d'un 10% (84) s'han inscrit per primera vegada.

Per franges d'edat, el 31,4% dels homes tenen entre 20 i 29 anys, mentre que entre les dones, les franges amb un major nombre d'usuÓries Ús la d'entre 40 i 49 anys, amb un 34%, i majors de 49 anys, amb un 24%.

La tasca del SEMPRE en aquest Ómbit se centra en la millora de l'ocupabilitat de les persones que s'adrecen al servei, dotant-les de recursos i les eines necessÓries per a la reinserciˇ laboral. S'impulsen accions i formacions per actualitzar les habilitats i competŔncies transversals, per tal de reorientar o redefinir els perfils professionals.

Els programes i xerrades informatives que ha dut a terme aquests mesos el servei a l'alumnat de l'Institut d'Argentona ha permŔs tambÚ a joves del municipi explorar i conŔixer quines vies disposen en l'Ómbit laboral o com fer la recerca d'una primera feina.

trÓmits i serveis a les empreses

Des del SEMPRE tambÚ s'ofereix suport i assessorament per realitzar trÓmits amb el Servei d'Ocupaciˇ de Catalunya (SOC) o el Servei P˙blic d'Ocupaciˇ Estatal (SEPE), com solĚlicituds de prestacions i subsidis per a persones desocupades, la renovaciˇ de la demanda de l'atur o la inscripciˇ en la Garantia Juvenil.

TambÚ el SEMPRE ofereix serveis a les empreses del territori, a travÚs de diverses vies com la publicaciˇ d'ofertes al XALOC (Portal de recerca de feina en xarxa de la Diputaciˇ de Barcelona), la recerca de persones candidates a llocs de feina, preselecciˇ i proposta de candidats; o informar i assessorar sobre subvencions i d'altres trÓmits amb les administracions.

Durant aquests primers sis mesos de l'any, les empreses que s'han posat en contacte amb el servei han presentat prop d'una vuitantena d'ofertes de feina, les mÚs nombroses per a cobrir places d'auxiliar de geriatria, socorrista, administratius, mossos de magatzem o operari, entre d'altres. Un 62% d'aquestes ofertes s'han cobert amb les persones registrades al SEMPRE.

Informaciˇ publicada el 14 de juliol de 2021