Ajuntament d'Argentona
Dos de cada tres usuaris accedeixen a www.argentona.cat a través de dispositius mòbils

El web municipal de l'Ajuntament d'Argentona va registrar al 2020 més de 2,2 milions de visites, que suposa un increment de més d'un 30% en relació a les xifres registrades l'any passat. El portal va comptar amb un total de 114.074 usuaris únics, augmentant en 8.000 els de l'any anterior, i superant les 728.000 pàgines vistes.

Les fases de confinament i el gran volum d'informació que ha generat un any marcat per la crisi sanitària de la COVID-19 són factors clau per explicar aquestes xifres. El tancaments dels serveis municipals, les limitacions de la presencialitat,i la necessitat de potenciar l'atenció i la tramitació online han fet que la ciutadania s'hagi abocat al web municipal com a principal eina de referència per relacionar-se amb l'Ajuntament.

De les dades estadístiques obtingudes es desprén també la consolidació dels dispositius mòbils per davant de l'ordinador per tal d'accedir i consultar als continguts del web, situant-se en un 68% si sumem telefonia i altres aparells , com les tauletes.

Cal recordar que a finals del 2018 es va renovar el disseny i l'accessibilitat tant del web municipal com d'Argentona Comunicació, per tal de fer-la més responsiva i adaptable a tot tipus de plataformes mòbils, així com reorganitzar i renovar alguns dels continguts.

També s'ha registrat un augment del trànsit a través de les xarxes, consolidant Facebook @AjuntamentArgentona com la principal finestra per portar visitants al web municipal des de les plataformes socials, i també cal ressenyar la pujada al perfil de l'Ajuntament a Intagram @ajargentona.

Al 2020 es van publicar un total de 815 notícies i 433 actes d'agenda, entre d'altres. Les seccions més visitades han estat, una vegada més, les relacionades amb la informació i la comunicació, com els apartats de notícies, actes d'agenda i arxius d'àudio de la ràdio municipal. Cal mencionar també la pàgina especial de coronavirus argentona.cat/coronavirus,  que ha estat un dels apartats del web més consultats en un any tan condicionat per la pandèmia.

El dia 15 de juliol, coincidint amb la confirmació d'un brot de COVID-19 a una família d'Argentona, es va registrar el rècord de l'any, amb un total de 10.800 visites al web. També l'anunci de la dimissió de l'alcalde, Eudald Calvo, va fer que el 4 de març se superessin les 8.500 visites.

Publicat el 05.01.2021