Ajuntament d'Argentona
Garrinada també cancel·la La Porca Misèria tot i que veia "tècnicament viable dur a terme l'activitat"
Festa Major suspesa

Finalment, l'Ajuntament d'Argentona ha decidit suspendre la Festa Major de Sant Domingo. Les activitats havien de començar el pròxim dissabte però el consistori ha decidit cancel·lar-les "després de l'evolució dels contagis en els darrers dies i atenent a les darreres indicacions de la Generalitat". Segons informa l'Ajuntament, aquesta decisió s'ha pres per "prudència i per lleialtat i corresponsabilitat amb les institucions i autoritats sanitàries" amb "l'objectiu de contribuir a evitar les aglomeracions i concentracions de persones".

Tot i que el consistori afirma que l'organització dels actes seguien totes les mesures de protecció sanitàries, les activitats i espectacles "es traslladaran a un altre moment del calendari i dates festives, d'acord amb les entitats, companyies i artistes, en què les condicions sanitàries i de seguretat siguin més favorables".

L'Ajuntament manifesta el seu "ferm compromís amb la dinamització cultural, social i econòmica de la vila" i, afirma, que "adoptarà totes les mesures al seu abast per minimitzar els perjudicis que es puguin derivar d'aquests canvis".

En aquest comunicat, l'Ajuntament aprofita per donar a conèixer la programació d'activitats que tenia previstes per aquesta Festa Major de Sant Domingo, que s'havia de celebrar de l'1 al 6 d'agost.

Garrinada també suspèn La Porca Misèria

L'alternativa a Garrinada, el que havien anomenat La Porca Misèria, també se suspèn. El col·lectiu ha emès un comunicat en què afirmen que es veuen "obligats a comunicar la cancel·lació" de l'esdeveniment després que l'Ajuntament hagi decidit suspendre la Festa Major. Asseguren que havien treballat perquè "l'acte es pogués realitzar amb totes les condicions necessàries de seguretat" i que els "hagués encantat poder gaudir d'aquests dies". Afirmen que "fins a l'últim moment s'ha considerat tècnicament viable de dur a terme l'activitat, però a menys d'una setmana vista, s'ha pres la decisió política de suspendre-la". El col·lectiu de la Garrinada agraeix la comprensió de tothom i es compromet a retornar els diners de les entrades que s'han venut fins al moment. Qui les hagi comprat rebrà un correu electrònic amb les indicacions per a la devolució.

Publicat el 29.07.2020