Notícies
Publicat el 31.03.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
El PSC d'Argentona demana al govern municipal la reducció i ajornament d'impostos
El govern va anunciar la setmana passada que ampliaria terminis i ajornaria el pagament de l'IBI
impostos

La situació d'alerta sanitària i la seva afectació a l'economia estan obligant a les formacions polítiques, també a nivell local, a moure fitxa. La setmana passada, l'alcaldessa Gina Sabadell (Unitat), va anunciar, en una entrevista a Ràdio Argentona, l'ampliació fins al 2 de juny dels terminis de pagament de taxes que actualment estan oberts, i l'ajornament d'altres, com l'IBI. Avui, el PSC ha fet públic un comunicat en què reclama més concreció i més mesures.

Els socialistes es mostren favorables a l'ajornament del pagament d'impostos i taxes municipals "fins que no es normalitzi l'activitat" i demana que s'estableixin i es comuniqui als vilatans i vilatanes, com més aviat millor, les dates dels nous terminis de pagament.

D'altra banda, el PSC d'Argentona també proposa que es deixin d'aplicar les taxes d'ocupació de la via pública als paradistes dels mercats municipals, així com les taxes d'ocupació de terrasses per a bars o restaurants, mentre no puguin reprendre l'activitat; que se suspengui el pagament de les taxes d'escola bressol i l'escola esportiva; i que es redueixi proporcionalment la taxa de recollida de residus comercials a aquells negocis i establiments que han hagut de tancar les seves portes temporalment.

Finalment, reclamen que l'Ajuntament i la companyia Aigües d'Argentona posin en marxa les mesures necessàries per fer efectiu l'ajornament o fraccionament dels rebuts per a aquelles persones i empreses que, per causes econòmiques, no puguin fer efectius els pagaments.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800