Notícies
Publicat el 15.11.2018
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
700 corredors i corredores prendran la sortida a la Burriac Xtrem

La setzena edició de la cursa de muntanya tindrà lloc aquest diumenge i el Grup de Muntanya d'Argentona ha organitzat actes esportius durant tot el cap de setmana

xtrem_faldogran

Aquest diumenge arriba la 16 edició de la Burriac Xtrem, la cursa de muntanya que organitza el Grup de Muntanya d'Argentona (GMA) i que comptarà amb la participació de més de 700 atletes repartits en dues modalitats. A dos quarts de nou del matí arrencarà des de la Plaça Nova la sortida del circuit de 28km; i a les 10 del matí, a la mateixa plaça, serà el torn dels participants del recorregut de 17km. Les persones inscrites al recorregut llarg disposaran de cinc avituallaments i quatre al circuit curt. L'arribada de la cursa serà al carrer Gran de manera que el públic assistent podrà animar als corredors i corredores just abans de travessar l'arc de la meta situat davant del Casal de la Gent Gran.

En referència al circuit, el cap de la cursa, Jordi Ferrer, ha revelat a Ràdio Argentona que l'ascens al Castell de Burriac tindrà lloc a la meitat de la cursa i no al final com era habitua darreramentl. D'altra banda, ha donat a conèixer que una etapa transcorrerà per la zona de Santa Helena d'Agell, en lloc de passar per Òrrius, però ha assegurat que això no restarà dificultat al recorregut sinó que tot el contrari ha dit que "serà un circuit més trenca-cames que mai". Una altra novetat serà la participació de set interns del Centre Penitenciari de Quatre Camins fruit d'una col·laboració entre el centre i l'entitat esportiva. Segons els responsables del centre, l'objectiu d'aquesta iniciativa és treballar amb els participants valors com són l'esforç, la superació i l'autoestima.

Tot i el protagonisme de la cursa de diumenge, el tret de sortida d'aquest cap de setmana esportiu tindrà lloc dissabte a les cinc de la tarda a la Plaça Nova, on s'iniciarà la tercera edició de la cursa infantil "Corre-cuita". Aquesta modalitat compta ja amb 200 inscrits i tindrà un to festiu marcat per la presència dels Gegants d'Argentona i d'una posterior xocolatada popular per recuperar forces. A continuació, a dos quarts de set de la tarda al Saló de Pedra, la nutricionista Sandra Sardina acompanyada de la campiona de la Copa del Món d'Skyrunning 2017, Sheila Avilés, oferiran una xerrada sobre la preparació dels esportistes en l'àmbit alimentari. Seguidament, tindrà lloc una conferència a càrrec de la fisioterapeuta local Carla Sala, al voltant de les problemàtiques que pateixen algunes esportistes després de l'embaràs.

El cap de la cursa ha assegurat que han previst fins a l'últim detall perquè aquesta nova edició de la cursa i tots els actes programats esdevinguin un èxit. En aquest sentit, ha explicat que l'alta participació d'esportistes, conferenciants i públic, requereix una gran cobertura i per això compten amb la implicació de més de dues-centes persones voluntàries que realitzaran tota mena de tasques. De fet, ha confirmat que el voluntariat ja ha començat a treballar preparant els obsequis que repartiran als corredors durant la recollida de dorsals, que tindrà lloc durant la tarda de dissabte al Casal de la Gent Gran o el mateix dia de la cursa.  

Finalment, Jordi Ferrer, ha fet un balanç molt positiu de la 3a edició del CaniXtrem i dels actes per commemorar les 15 edicions de la cursa que van tenir lloc el cap de setmana passat. 

Escolta l'entrevista completa al cap de la cursa, Jordi Ferrer:

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800