Ajuntament d'Argentona

Els Nostres avantpassats de Italo Calvino és el llibre proposat per la Tertúlia Literària del mes de gener a la Biblioteca Municipal.

Aquest autor és un clàssic contemporani italià fonamental. La seva àmplia obra narrativa comença al final dels anys quaranta amb novel·les que participen del corrent neorealista. No obstant, més tard, evoluciona cap a una literatura de filiació fantàstica impregnada d'un peculiar humor per mitjà de la trilogia Els nostres avantpassats, que conformen El vescomte migpartit (1952), El baró rampant (1957), El cavaller inexistent (1959) i Les cosmicòmiques (1965). A El vescomte migpartit el cavaller Medrado va a prendre part en una guerra contra els turcs i rep una canonada al pit que el parteix per la meitat.

A El baró rampant, Cosimo Piovasco di Rondò, quan té dotze anys, s'enfada amb la família i s'enfila dalt d'una alzina per no baixar mai més a terra. A El cavaller inexistent, Carlemany descobreix que, entre els paladins del seu exèrcit, hi milita Agilulf Em Bertrandí dels Guildiverns i dels Altres de Corbentraz i Sura, cavaller de Selímpia Citerior i Fes, el qual té voluntat i fe en la seva causa però no existeix.

Totes tres històries són igualment brillants i inversemblants, i les tres ens transporten a èpoques remotes i a països imaginaris; però, sens dubte, ens parlen de la realitat de l'home i del món tal com avui els coneixem.

Elsnostresavantpassats450

Dimecres
23
gener
2019
19h
Lloc Biblioteca Municipal d'Argentona
Adreça C/ Gran, 3-5
Hora 19 h
Durada 1 hora aproximadament
Organitza Biblioteca Municipal d'Argentona
Preu Entrada lliure
Tipus d'acte Literatura