Ajuntament d'Argentona

Argentona ha acollit artesans de tot el mˇn aixÝ com un conjunt de demostracions, tallers, exposicions i venda de cerÓmica i terrissa

argilla18_faldogran

El director del Museu del CÓntir d'Argentona, Oriol Calvo, ha valorat positivament el transcurs de la Fira Internacional de CerÓmica ArgillÓ Argentona que ha tingut lloc aquest cap de setmana passat i ha volgut "agrair a tot el poble d'Argentona el bon acolliment als nostres visitants". Enguany ha estat l'ediciˇ que ha comptat amb mÚs artesans i terrissaires de diferents pa´sos a causa de la demanda creixent des de l'estranger i per aix˛ el p˙blic ha gaudit d'una Ómplia mostra internacional vinguda d'Argentina, R˙ssia o Marroc entre d'altres. El paÝs convidat ha estat Romania, el qual ha fet gala de la seva gran tradiciˇ ceramista i de la seva tŔcnica decorativa, declarada per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Oriol Calvo, considera que la clau de l'Ŕxit de l'ArgillÓ Argentona recau en quŔ "Ús molt mÚs que una fira, Ús un gran festival que aporta diferents i Ómplies visions de la cerÓmica amb demostracions, tallers, exposicions i venda". En aquest sentit, al llarg de tot el cap de setmana hi ha hagut tallers de cerÓmica al torn, demostracions de terrissa tradicional i la decoraciˇ en directe d’un cÓntir gegant a cÓrrec de Rafael Romero. Tanmateix tambÚ ha tingut lloc l'exposiciˇ del ceramista Enric Mestre al Museu del CÓntir, l'exposiciˇ de cerÓmica 3D a la Casa G˛tica, la mostra de cerÓmica romanesa al Salˇ de Pedra o la 14a Mostra de Cinema sobre cerÓmica. D'altra banda, Calvo ha explicat que l'˙nica nota negativa ha estat la quantitat de venda del cÓntir de l'any, fins ara inferior del que esperaven.  

Clica'm per veure les fotografies

Escolta l'entrevista sencera:

 

Publicat el 10.07.2018