Notícies
Publicat el 20.02.2017
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
TxA: 'els contractes no constaven a la documentació de l'empresa'

L'agrupació explica la seva versió del cas d'Argentona Projectes a l'Escletxa.

L'escletxa_faldó gran

Tots per Argentona (TxA), l'agrupació de la qual formen part dos dels encausats pel cas d'Argentona Projectes, els regidors Pep Masó i Xavier Collet, ha publicat l’últim número del seu butlletí, l’Escletxa, on es fa visible la renovació de la imatge corporativa de l'agrupació. En aquesta edició Tots per Argentona dedica una pàgina a Argentona Projectes i a explicar la seva versió dels fets. 

TxA assegura que quan l'agrupació va entrar al Govern va aturar el projecte de Can Doro i Cal Guardià però que no es va assabentar dels compromisos establerts amb els antics propietaris fins un any més tard, el 2008. A més, l'agrupació afirma que "aquests contractes no constaven a la documentació de l'empresa ni l'import estava reflectit en els seus comptes". Per solucionar el conflicte, TxA decideix dissoldre l'entitat municipal i, segons l'escrit, la Generalitat els indica que els compromisos amb els antics propietaris "els ha d'assumir Argentona Projectes en el seu balanç final". L'agrupació afirma en el seu butlletí que el 2011 i 2012, ja amb un nou govern, el ple de l'Ajuntament acorda fer els pagaments als antics propietaris ja que així ho dictaminen unes sentències judicials. Per últim, l'article de l'Escletxa assegura que Tots per Argentona està preparada "per sentir barbaritats" i defensar-se amb la veritat "d'aquells que volen desgastar la fortalesa" de l'agrupació. L'escrit indica que "sempre hi haurà qui intenti el linxament d'aquella gent que els fa nosa". 

D'altra banda, TxA celebrarà una Assemblea Oberta a tothom el diumenge 5 de març a les 12h al Saló de Pedra. El judici d'Argentona Projectes serà el primer punt que es tractarà. 

Comunicat de l'equip de govern

També sobre el cas d'Argentona Projectes, aquest matí l'Ajuntament d'Argentona ha fet públic un comunicat referent al pagament dels advocats dels encausats en aquest cas: l'exalcalde i actual regidor, Pep Masó, el regidor Xavier Collet, i els exregidors Ferran Armengol i Miquel Mendoza. Arran de les informacions publicades a diversos mitjans de comunicació d’àmbit nacional, el consistori ha volgut esclarir que, en l'actual mandat, no s'ha abonat cap factura per a la defensa jurídica dels encausats. El comunicat afirma que "l’única factura abonada per l'Ajuntament per aquesta qüestió correspon al mes de febrer de 2011", època en la qual l'alcalde era Pep Masó, de Tots per Argentona. L'import d'aquesta factura era 7.080€.

D'altra banda, l'equip de govern ha volgut deixar clar en aquest comunicat que "no assumirà cap despesa de costes per a la defensa" dels acusats com tampoc farà "cap aportació econòmica en relació a la fiança solidària de 179.502,30€ imposada pel Jutjat d'Instrucció". 

Per últim, el comunicat de l'equip de govern assegura que l'Ajuntament només assumiria les costes de la defensa "en cas que algun dels acusats fos absolt" de tots els delictes i sempre en primera instància i d'acord amb els criteris establerts pel Col·legi d'Advocats de Barcelona.

^



AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 93 797 49 00 - Fax 937 970 800