Ajuntament d'Argentona
L'alcaldessa, Gina Sabadell, ha fet un repÓs a les novetats de la fase de represa i les mesures que ha pres el govern darrerament
Î  
entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny

L'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell ha tancat la Roda PolÝtica del mes de juny fent un repÓs a les novetats que suposa per Argentona la fase de represa en la qual ens trobem. A partir de dilluns reobriran les escoles bressol, els parcs infantils i les instalĚlacions esportives, on no es podran utilitzar els vestidors, les dutxes ni el gimnÓs. La piscina municipal obrirÓ, previsiblement, dilluns 29 de juny tot i que primer han de provar la nova aplicaciˇ que s'utilitzarÓ per comprar els tiquets i controlar l'aforament. Gina Sabadell ha avanšat que hi haurÓ tres franges horÓries, la primera de les quals estarÓ dedicada exclusivament a la gent mÚs gran del municipi. La resta nomÚs podrÓ accedir a la piscina en una de les dues franges restants i ho haurÓ de fer "com si anÚs a la platja, amb la roba posada", ja que tampoc es podran utilitzar els vestidors.

Una altra novetat Ús la ubicaciˇ del mercat setmanal de la qual l'alcaldessa en fa un balanš positiu perquŔ assegura que amb les mesures de distanciament, la colĚlocaciˇ de les parades al carrer Gran es feia inviable. Tot i aix˛, creu que una vegada no s'hagin de prendre aquestes mesures, el mercat podria tornar a la seva ubicaciˇ original.

D'altra banda, el ple va aprovar una modificaciˇ de la taxa d'ocupaciˇ de la via p˙blica grÓcies a la qual els restauradors i paradistes no hauran de bonificar dita taxa fins l'any vinent. Alguns grups a l'oposiciˇ han criticat que aquesta mesura arribava tard per˛ Gina Sabadell ha reconegut que, tot i ser un t˛pic, "l'administraciˇ Ús lenta i no hi ha mai res d'un dia per l'altre". Per afavorir les terrasses de bars i restaurants, el govern tambÚ va decidir restringir el trÓnsit de vehicles al centre de la vila, "una bona soluciˇ que es pot mirar d'implantar" assegura l'alcaldessa que tambÚ admet que a la vila li manca aparcament i que el govern estÓ treballant per resoldre-ho.

L'educaciˇ Ús un dels aspectes que mÚs preocupen actualment i l'alcaldessa ha confessat que "tot sˇn incerteses" perquŔ el Departament d'Educaciˇ encara no ha donat directrius clares de com haurÓ de comenšar el curs escolar al setembre. Tot i aix˛ afirma que l'Ajuntament "farÓ un esforš" per proporcionar tots els espais que pugui en cas que s'hagin de desdoblar classes. Pel que fa a les escoles bressol, Gina Sabadell ha volgut esclarir que l'empresa que ha guanyat el contracte de gestiˇ Ús diferent de l'actual i que, si no hi ha cap recurs, podria comenšar a gestionar-les des del principi del curs vinent.

Referent al Pacte de poble per a la recuperaciˇ d'Argentona, Gina Sabadell ha admŔs que govern i oposiciˇ no s'han posat d'acord en la fˇrmula per˛ que tots seguiran cooperant en les cinc taules de treball previstes, tres de les quals ja han comenšat a caminar. L'altre possible pacte, el d'Unitat i Tots per Argentona per a governar, encara estÓ en una fase molt prematura. "Hem tingut poc diÓleg durant molts anys, anem a fer-ho bÚ, no corre pressa" afirma Sabadell.

Per ˙ltim, Gina Sabadell ha explicat que s'estÓ organitzant "una Festa Major adaptada a les circumstÓncies" on caldrÓ reservar seient per a les activitats que finalment es programin. Ha destacat que nomÚs es realitzaran aquelles en les quals es pugui garantir la seguretat de tothom perquŔ no volen "posar en perill ning˙ ni que hi hagi un rebrot". "Tenim ganes de celebrar-ho per˛ amb la prudŔncia que cal" ha sentenciat.

Publicat el 19.06.2020