Butlletí electrōnic

Deixa'ns el teu correu electrōnic i setmanalment rebrās les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 19.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'La restricciķ de trānsit és una bona soluciķ que es pot mirar d'implantar'
L'alcaldessa, Gina Sabadell, ha fet un repās a les novetats de la fase de represa i les mesures que ha pres el govern darrerament
×  
entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny

L'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell ha tancat la Roda Política del mes de juny fent un repās a les novetats que suposa per Argentona la fase de represa en la qual ens trobem. A partir de dilluns reobriran les escoles bressol, els parcs infantils i les instalˇlacions esportives, on no es podran utilitzar els vestidors, les dutxes ni el gimnās. La piscina municipal obrirā, previsiblement, dilluns 29 de juny tot i que primer han de provar la nova aplicaciķ que s'utilitzarā per comprar els tiquets i controlar l'aforament. Gina Sabadell ha avanįat que hi haurā tres franges horāries, la primera de les quals estarā dedicada exclusivament a la gent més gran del municipi. La resta només podrā accedir a la piscina en una de les dues franges restants i ho haurā de fer "com si anés a la platja, amb la roba posada", ja que tampoc es podran utilitzar els vestidors.

Una altra novetat és la ubicaciķ del mercat setmanal de la qual l'alcaldessa en fa un balanį positiu perquč assegura que amb les mesures de distanciament, la colˇlocaciķ de les parades al carrer Gran es feia inviable. Tot i aixō, creu que una vegada no s'hagin de prendre aquestes mesures, el mercat podria tornar a la seva ubicaciķ original.

D'altra banda, el ple va aprovar una modificaciķ de la taxa d'ocupaciķ de la via pública grācies a la qual els restauradors i paradistes no hauran de bonificar dita taxa fins l'any vinent. Alguns grups a l'oposiciķ han criticat que aquesta mesura arribava tard perō Gina Sabadell ha reconegut que, tot i ser un tōpic, "l'administraciķ és lenta i no hi ha mai res d'un dia per l'altre". Per afavorir les terrasses de bars i restaurants, el govern també va decidir restringir el trānsit de vehicles al centre de la vila, "una bona soluciķ que es pot mirar d'implantar" assegura l'alcaldessa que també admet que a la vila li manca aparcament i que el govern estā treballant per resoldre-ho.

L'educaciķ és un dels aspectes que més preocupen actualment i l'alcaldessa ha confessat que "tot sķn incerteses" perquč el Departament d'Educaciķ encara no ha donat directrius clares de com haurā de comenįar el curs escolar al setembre. Tot i aixō afirma que l'Ajuntament "farā un esforį" per proporcionar tots els espais que pugui en cas que s'hagin de desdoblar classes. Pel que fa a les escoles bressol, Gina Sabadell ha volgut esclarir que l'empresa que ha guanyat el contracte de gestiķ és diferent de l'actual i que, si no hi ha cap recurs, podria comenįar a gestionar-les des del principi del curs vinent.

Referent al Pacte de poble per a la recuperaciķ d'Argentona, Gina Sabadell ha admčs que govern i oposiciķ no s'han posat d'acord en la fķrmula perō que tots seguiran cooperant en les cinc taules de treball previstes, tres de les quals ja han comenįat a caminar. L'altre possible pacte, el d'Unitat i Tots per Argentona per a governar, encara estā en una fase molt prematura. "Hem tingut poc diāleg durant molts anys, anem a fer-ho bé, no corre pressa" afirma Sabadell.

Per últim, Gina Sabadell ha explicat que s'estā organitzant "una Festa Major adaptada a les circumstāncies" on caldrā reservar seient per a les activitats que finalment es programin. Ha destacat que només es realitzaran aquelles en les quals es pugui garantir la seguretat de tothom perquč no volen "posar en perill ningú ni que hi hagi un rebrot". "Tenim ganes de celebrar-ho perō amb la prudčncia que cal" ha sentenciat.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800