Butlletí electrònic

Deixa'ns el teu correu electrònic i setmanalment rebràs les notícies d'Argentona i actes d'agenda més destacats

subscriu-t'hi

Notícies
Publicat el 19.06.2020
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
'La restricció de trànsit és una bona solució que es pot mirar d'implantar'
L'alcaldessa, Gina Sabadell, ha fet un repàs a les novetats de la fase de represa i les mesures que ha pres el govern darrerament
×  
entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny entrevista Gina Sabadell (Unitat) - ple de juny

L'alcaldessa d'Argentona, Gina Sabadell ha tancat la Roda Política del mes de juny fent un repàs a les novetats que suposa per Argentona la fase de represa en la qual ens trobem. A partir de dilluns reobriran les escoles bressol, els parcs infantils i les instal·lacions esportives, on no es podran utilitzar els vestidors, les dutxes ni el gimnàs. La piscina municipal obrirà, previsiblement, dilluns 29 de juny tot i que primer han de provar la nova aplicació que s'utilitzarà per comprar els tiquets i controlar l'aforament. Gina Sabadell ha avançat que hi haurà tres franges horàries, la primera de les quals estarà dedicada exclusivament a la gent més gran del municipi. La resta només podrà accedir a la piscina en una de les dues franges restants i ho haurà de fer "com si anés a la platja, amb la roba posada", ja que tampoc es podran utilitzar els vestidors.

Una altra novetat és la ubicació del mercat setmanal de la qual l'alcaldessa en fa un balanç positiu perquè assegura que amb les mesures de distanciament, la col·locació de les parades al carrer Gran es feia inviable. Tot i això, creu que una vegada no s'hagin de prendre aquestes mesures, el mercat podria tornar a la seva ubicació original.

D'altra banda, el ple va aprovar una modificació de la taxa d'ocupació de la via pública gràcies a la qual els restauradors i paradistes no hauran de bonificar dita taxa fins l'any vinent. Alguns grups a l'oposició han criticat que aquesta mesura arribava tard però Gina Sabadell ha reconegut que, tot i ser un tòpic, "l'administració és lenta i no hi ha mai res d'un dia per l'altre". Per afavorir les terrasses de bars i restaurants, el govern també va decidir restringir el trànsit de vehicles al centre de la vila, "una bona solució que es pot mirar d'implantar" assegura l'alcaldessa que també admet que a la vila li manca aparcament i que el govern està treballant per resoldre-ho.

L'educació és un dels aspectes que més preocupen actualment i l'alcaldessa ha confessat que "tot són incerteses" perquè el Departament d'Educació encara no ha donat directrius clares de com haurà de començar el curs escolar al setembre. Tot i això afirma que l'Ajuntament "farà un esforç" per proporcionar tots els espais que pugui en cas que s'hagin de desdoblar classes. Pel que fa a les escoles bressol, Gina Sabadell ha volgut esclarir que l'empresa que ha guanyat el contracte de gestió és diferent de l'actual i que, si no hi ha cap recurs, podria començar a gestionar-les des del principi del curs vinent.

Referent al Pacte de poble per a la recuperació d'Argentona, Gina Sabadell ha admès que govern i oposició no s'han posat d'acord en la fórmula però que tots seguiran cooperant en les cinc taules de treball previstes, tres de les quals ja han començat a caminar. L'altre possible pacte, el d'Unitat i Tots per Argentona per a governar, encara està en una fase molt prematura. "Hem tingut poc diàleg durant molts anys, anem a fer-ho bé, no corre pressa" afirma Sabadell.

Per últim, Gina Sabadell ha explicat que s'està organitzant "una Festa Major adaptada a les circumstàncies" on caldrà reservar seient per a les activitats que finalment es programin. Ha destacat que només es realitzaran aquelles en les quals es pugui garantir la seguretat de tothom perquè no volen "posar en perill ningú ni que hi hagi un rebrot". "Tenim ganes de celebrar-ho però amb la prudència que cal" ha sentenciat.

^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800