Ajuntament d'Argentona
  • El Ple del 4 de juliol va aprovar una moció de JxCat Argentona per combatre els actes vandàlics. Agraim el suport dels grups municipals que hi van votar a favor, atès que tant l'incivisme com el vandalisme ens han de preocupar, com a Ajuntament però també, i sobretot, com a ciutadans. Hem de combatre-ho amb determinació.


    La moció assenyala diversos fronts: 1) augment de la priorització en les sancions i mesures educatives; 2) més educació i sensibilització a la ciutadania sobre els problemes derivats del vandalisme; 3) Impulsar la restauració de façanes i parets privades que hagin patit pintades vandàliques; 4) Reparació immediata en cas d'acte vandàlic contra propietats municipals –per evitar que perduri en el temps i, paral·lelament, desincentivar-ne la comissió)-. En definitiva, combatre el vandalisme i l'incivisme per tenir un poble net, que és el que ens mereixem tots.


    L'endemà del Ple, el regidor del PP, va justificar a Ràdio Argentona el seu vot en contra de la moció argumentant que el seu partit n'havia presentat una de similar l'any
    2012 (que no va poder recuperar) i donant per fet que ens l'havíem copiada. No ens avenim de la sorpresa d'aquesta excusa, per diversos motius: 1) JxCat hem presentat moltes mocions al llarg dels 3 anys de legislatura, totes sobre temes diversos i sempre oberts al consens; 2) fa 10 anys ni tan sols existíem com a grup municipal i alguns dels integrants de la formació encara no ens coneixíem; 3) tenim la mirada enfocada cap al futur i, lluny de posar el nas en mocions d'altres grups, la nostra prioritat són les iniciatives en pro del poble d'Argentona; 4) com que tant el PP com nosaltres compartim la preocupació pel vandalisme creixent, ens hauria agradat que s'adherís a la proposta i, d'aquesta manera, demostrar i reforçar el seu compromís amb el missatge.


    Aprofitem per desitjar-vos bona Festa Major d'estiu de Sant Domingo!

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 02.08.2022