Ajuntament d'Argentona
  • Text

    El passat 2 de novembre el Ple de l'ajuntament va aprovar una Moció per ratificar el compromís del consistori en la lluita contra les violències masclistes. Amb aquesta Moció, ens vam comprometre a fer
    un minut de silenci al Ple cada vegada que hi hagués un assassinat per violència masclista a Catalunya i a penjar a la façana de l'Ajuntament un element per tal de donar visibilitat al problema, contribuir a la sensibilització de la població i donar recolzament a les víctimes.
    Pocs dies després, una dona va ser assassinada presumptament a mans de la seva parella a Lloret de Mar, l'onzena víctima mortal per violència masclista, 9 en l’àmbit de la parella i 2 menors en l’àmbit familiar, registrada a Catalunya aquest any.
    L'any 2020 està sent un any terrible per molts motius, també pel que fa a les violències masclistes. En un context de pandèmia com el que estem vivint, el confinament ha significat per a moltes dones i criatures conviure en un espai no segur.
    Cal que fem visible que la violència masclista no és un problema de les dones i que les agressions masclistes no són casos aïllats ni inevitables, sinó que són fruit d'una societat masclista i amb desigualtats per raó de gènere que cal transformar.
    Per aconseguir aquesta transformació cal que els ajuntaments, amb el suport de la resta de les administracions públiques, impulsem iniciatives com la coeducació als centres educatius com a eix transversal de treball. Una bona acció coeducadora tant a nivell de centre, com d'aula i entorn és fonamental per prevenir la violència masclista i LGTBIfòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.
    Som conscients, doncs, que hi ha molta feina per fer i que aquesta moció ha de ser només el punt de partida de moltes altres accions per combatre el masclisme d'una vegada per totes. 

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 14.02.2021