Ajuntament d'Argentona
  • Text

    Hem estrenat aquest 2021 de la millor manera possible: a principis d'any les residències de gent gran d'Argentona van rebre la primera dosi de la vacuna contra la COVID-19 i a finals de gener ja se n'havien subministrat les segones.
    Aquesta gran notícia ens ha fet respirar una mica més tranquil·les perquè aquest ha estat un dels col·lectius més castigats per aquest virus. Els morts a les residències durant la pandèmia han representat entre el 30% i el 40% del total de defuncions. Però a banda d'aquesta dada fatídica, també ens han fet patir molt les greus conseqüències emocionals i psicològiques que ha suposat per a la gent gran l'aïllament i la solitud que han viscut en els pitjors moments de la pandèmia. En una segona fase es va començar a subministrar la primera dosi a les persones de més de vuitanta anys i professionals essencials. A primers de març el 7,2% de la població d'Argentona ja ha rebut la primera dosi de la vacuna i el 2,7% la segona.
    Aquesta era una fita molt esperada, i l'Ajuntament, el CAP i la Creu Roja d'Argentona ens hem coordinat perquè tot funcioni amb garanties, amb especial atenció a les persones amb mobilitat reduïda. Sabem que els percentatges encara són baixos i esperem que ben aviat arribin més vacunes per continuar amb el pla de vacunació. Des de l'Ajuntament, continuarem donant tot el nostre suport al CAP i els oferirem tots els recursos que puguem perquè la campanya sigui un èxit i puguem arribar ben aviat a la desitjada immunitat de grup. Però, mentre no arribem a aquesta situació hem de continuar amb la distància de seguretat, la mascareta, la rentada de mans i una bona ventilació. Sabem que l'any que hem viscut ha estat molt difícil i totes tenim moltes ganes de tornar a la vida d'abans de la COVID-19, però hem de fer un darrer esforç, cada dia hi estem una mica més a prop.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 10.06.2020