Propostes
Publicat el 07.03.2021
Rogeli Vilaplana. Arquitectures
Fins al 16 de maig de 2021
 • Dates: 
  Del 16 d'abril al 16 de maig de 2021
 • Lloc: 
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Organitza:
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Preu: 
  gratuït
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • Aquet mes d'abril tenim l'oportunitat de veure a la sala d'exposicions temporals del Museu del Càntir d'Argentona una bona col·lecció de pintures de l'artista barceloní Rogeli Vilaplana

  arquitectures


  Rogeli Vilaplana neix a Barcelona l'any 1961.
  Sempre ha tingut un gran interès per la història de l'art en general i, sobretot pels grans pintors flamencs del segle XVII, Vermeer, Frans Hals, Rembrandt, els romàntics anglesos del XIX com Constable i Turner, els expressionistes americans de postguerra com, Williem de Kooning, Frans Kline i l'anomenada Escola de Londres d'entre guerres, com Bacon, Auerbach, Andrews i Freud”.
  És deixeble de l'escola de Ràfols Casamada i tot l'entorn de l'escola Eina de Barcelona.

  A la seva obra ocupa un gran interès el paisatge urbà i l'arquitectura, amb especial atenció pels elements arquitectònics reconeguts, que ho traslladen cap a un univers de records personals.
  La llum, l'espai i sobretot l'atmosfera que desprèn una pintura són alguns dels elements als quals atorga més importància.

  "A L'hora de mirar un quadre tinc molt en compte l'espai i la llum. M'Interessa l'atmosfera que transmet una pintura, sense entrar massa en l'anècdota, per això moltes vegades em plantejo fer abstracció tot i que m'agrada molt la pintura figurativa. Penso que això arriba per si sol, sense forçar. No seria honest per part meva fer-ho d'una altra manera". Rogeli Vilaplana

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800