Propostes
Publicat el 26.08.2020
Carles Vives. Recorreguts
 • Dates: 
  PRORROGADA FINS AL 3 DE GENER DE 2021
 • Horari: 
  Dimarts a divendres de 10h a 14h i de 16h a 20h
  Dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h
  Diumenges i festius d'11h a 14h
  Dilluns tancat
 • Lloc: 
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Organitza:
  Museu del Càntir d'Argentona
 • Preu: 
  gratuït
 • Web: 
  www.museucantir.org
 • Carles Vives Mateu
  Barcelona, 1957

  Carles Vives

  L'autor, al començament, es va decantar per la pintura, seguint els passos dels seus pares i, en especial, de la seva mare. Però aviat es va adonar que li atreia més el volum i quan va descobrir la ceràmica, no va dubtar a dedicar-s'hi.

  Als seus inicis va tenir la sort de conèixer alguns terrissers que el van ajudar a fer les seves primeres peces i li van ensenyar a utilitzar el forn de llenya. Aquesta influència va ser decisiva per reafirmar la seva projecció professional com a ceramista i va determinar un estil de treballar propi d'un terrisser, el qual produeix objectes de manera fluïda, intuïtiva i sense pretensions.

  En l'àmbit acadèmic, va estudiar ceràmica a l'Escola Massana de Barcelona i, mentre es formava, posava en pràctica tot allò que aprenia al seu primer taller. Actualment és Mestre Artesà per la Generalitat de Catalunya i Membre de l'Acadèmia Internacional de Ceràmica, amb seu a Ginebra.

  Durant la seva llarga trajectòria, ha compaginat sempre la producció de ceràmica utilitària, funcional i decorativa, amb la recerca plàstica de la ceràmica artística contemporània. Ell mateix descriu el seu treball més personal de la següent manera: “Soc fidel a la resposta dels materials. Preparo sempre les pastes amb què treballo i així estableixo un diàleg des de l'inici amb els materials. Em deixo portar per la inèrcia i flueixo amb els elements, interferint el mínim possible i aprofitant les possibilitats que van sorgint durant el procés creatiu. Faig les peces seguint la intuïció, sense intenció de voler controlar o guiar la mà, però movent-me amb força i convicció”.

  Des dels anys 90 fins a l'actualitat ha participat en diverses exposicions col·lectives i individuals, tan a nivell nacional com internacional. A més, el seu treball ha estat reconegut i premiat en diferents concursos nacionals i internacionals. L'últim premi el va obtenir el 2017 en el “Concorso Internazionale di Gualdo Tadino” d'Itàlia. A més, ha participat en diverses estades on ha donat a conèixer als estudiants de ceràmica la seva manera d'entendre la tècnica. En concret, hi ha dues estades que per ell han estat les més significatives: una al centre multicultural Ann Felton de la Universitat Onondaga de Syracuse, Nova York, on  hi va anar convidat pel ceramista Andy Schuster i on també hi va realitzar una exposició, de la quan l'Everson Museum es va quedar amb una de les peces per a la seva col·lecció. I l'altra, al Fule Internacional Ceramic Art Museum (FLICAM), a la Xina.

  L'obra de Carles Vives es pot veure en diversos museus del món, en espais públics i en col·leccions privades. El Museu del Càntir d'Argentona compta amb una de les seves obres, en concret, una de la sèrie “Quarts”.

 
^AJUNTAMENT D'ARGENTONA

c/ Gran, 59
08310 Argentona
Tel 937 974 900 - Fax 937 970 800