Ajuntament d'Argentona
 • En el moment d'enviar aquest escrit a la redacció del Cap de Creus, a principis de maig, estem en plena crisi mundial de la Covid-19 que a Argentona també es manifesta amb un fort impacte sanitari i incidència econòmica en tots els sectors socials. Des del primer moment, a mitjans de març, Tots per Argentona s'ha ofert al govern municipal per a ajudar en tot el possible. Per part del govern hem rebut les gràcies, cap informació, només la verificació d'informació quan se'ls preguntava.
  DAVANT LA GREU SITUACIÓ PROVOCADA PER LA CRISI SANITÀRIA ES NECESSITA MÉS QUE MAI UN GOVERN FORT, AMPLI I CAPAÇ. A primers de març ens assabentem pels mitjans de comunicació que l'Alcalde d'Argentona, l'Eudald Calvo, és acusat d'actituds masclistes per part de diverses noies. Ell no triga a reconèixer i publicar que els fets són certs, amb el convenciment que reconeixent-ho quedarà exculpat de les acusacions.

  Curiosament aquell qui més proclames i més pancartes ha penjat al balcó contra l'assetjament sexual i la violència masclista n’és un protagonista. La pressió mediàtica, però, i contra la voluntat de l'Alcalde, l'obliga a presentar la seva dimissió. L'alcaldessa per accident, Gina Sabadell, en roda de premsa i davant tots els mitjans, anuncia la dimissió de l'Alcalde, reconeixent-li la seva feina. Cap referència als fets que ocasionen la dimissió. Cap referència ni cap suport a les noies assetjades per l'Alcalde. Al cap de quasi dos mesos, intuïm que qui ostentarà el relleu a l'alcaldia serà l'actual alcaldessa accidental, però sense més informació, ni apropament per part del govern abans d'un ple d'urgència per la seva investidura.


  L'excepcionalitat de la situació comporta obligatòriament un canvi d'hàbits en la nostra vida que, almenys de moment, impedirà la celebració de festes de gran format i per tant un estalvi important pel que fa als recursos econòmics, que són molt elevats, i que ben segur es podran destinar a donar suport a moltíssimes persones, autònoms, comerços,... necessitades. Comptem amb la sensibilitat i capacitat del govern municipal en la gestió de l'Ajuntament i de tots els seus recursos, tant humans com econòmics, per donar resposta urgent a la crisi que vivim?


  Per això tornem a oferir-nos per a tot el que calgui.

  Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 09.06.2020