Ajuntament d'Argentona
  • L'anunci del govern minoritari local de suprimir els programes de formació i inserció, per a joves d'entre 16 i 21 anys que han deixat l'educació secundària obligatòria i que no segueixen altres estudis, és una mostra de la política social d'un grup que es proclama d'esquerres i que té una pràctica completament contrària. És més. Distinta d'allò a què es comprometé en el seu programa electoral. És per això que, en els pressupostos locals per al 2020 -encara no aprovats- el PSC hem posat com primera condició, assegurar la continuïtat dels PFI que actualment donen cobertura a una trentena de joves. Per nosaltres, fer política és prendre decisions que afecten la vida de les persones, de les famílies i de l'entorn. Com aquesta.

    ENS ANEM ADONANT, EN DEFINITIVA, QUE AQUEST GOVERN MINORITARI EL QUÈ FA ÉS PREDICAR EL QUE NO CREU Potser la supressió d'un programa educatiu i d'inserció social i laboral, com els PFI, només sigui un símptoma dels mals que pateix el govern local i que de retruc ens afecta a tot el poble. Ens adonem que el problema va més enllà. Ara sabem, per exemple, de la incapacitat per gestionar programes com aquest, vist que han d'assumir personal extern, i contractar-lo com a personal fix. Sabem d'altra banda que han estat incapaços durant l'any 2019 de realitzar les inversions promeses i aprovades al Pressupost.

    No se'ns escapa que les subvencions a entitats les hauran de retallar en un 10 per cent, per incapacitat d'obtenir més ingressos. Ens anem adonant, en definitiva, que aquest govern minoritari el què fa és predicar el que no creu: en polítiques socials, en transparència, en ser d'esquerres, en informar el públic, en participació... Els PFI només en són un símptoma. Van anunciar-ne la supressió sense consultar-ho a ningú, demostrant la seva incapacitat de gestió del personal; contradient el programa anunciat... Des del PSC intentem que el virus de la incoherència no s'estengui.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 05.03.2020