Ajuntament d'Argentona
  • Com sabeu a hores d'ara els pressupostos del 2020 encara no s'han portat ni a debat ni a votació. En una reunió el passat 18 de novembre se'ns va informar que hi hauria una retallada d'uns 700.000 euros d'ingressos. Amb aquesta previsió, un govern faria, més que mai, un pressupost transparent, clar i, sobretot, el màxim d'efectiu. Però ja fa temps que veiem uns pressupostos que no s'ajusten a la realitat; i l'envelliment dels espais, la deixadesa en molts serveis i problemes quotidians s'enquisten any rere any.

    Des de Tots per Argentona creiem que és urgent aturar la despesa que no aporta cap millora al nostre poble. Cal que siguin eficients i efectius, han de ser un mirall del qual el govern farà durant l'any. Si el pressupost es porta a aprovació al Ple de març, entrarà en vigor a mitjans abril, i haurem perdut quasi quatre mesos. Argentona no es pot permetre aquesta demora de temps d'actuació. ARA ÉS L'HORA DE PRIORITZAR, DE MANTENIR I POSAR AL DIA, DE NO ENDARRERIR LA RECEPCIÓ DELS VEÏNATS I DE POSAR TOT L'ESFORÇ NECESSARI PER NO PERDRE ELS SERVEIS QUE SÓN BÀSICS Necessitem fer les obres de manteniment, tenir uns bons equipaments municipals, carrers endreçats, voreres per poder-hi caminar, parcs cuidats i mobiliari urbà al dia. I aquesta és la imatge que volem per Argentona. Ens mereixem tenir uns equipaments, espais i serveis en condicions, que facin el dia a dia de la nostra vila, més confortable i, perquè no dir-ho, l'orgull dels argentonins/es i admiració dels visitants.

    Ara és l'hora de prioritzar, de mantenir i posar al dia, de no endarrerir la recepció dels veïnats i de posar tot l'esforç necessari per no perdre els serveis que són bàsics. Retallar en educació no hauria d'estar sobre la taula. Però, lamentablement, el govern fa temps té decidit suprimir els Programes de Formació i Inserció (PFI)

    Hem de ser positius, que hi haurà la voluntat de replantejar hi millorar el primer esborrany dels pressupostos per aquest any 2020, donant pas a les prioritats de la nostra vila.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 05.03.2020