Ajuntament d'Argentona
  • Neus Català, la lluitadora antifeixista que va sobreviure al camp d'extermini de Ravensbrück i que no fa gaire ens ha deixat a l'edat de 103 anys, deia: “Molta gent creu que lluitar és agafar una arma, però lluitar és unir-se per defensar una idea”.

    Unir-nos és el que hem fet a ICV d'Argentona, i ho hem fet doblement: per un costat hem creat la confluència Argentona en Comú, de la qual des d'ara en formarem part, i per l'altra ens hem integrat a la candidatura Unitat-Argentona per la República. El fruit d'aquesta unitat ja és ben conegut: l'esquerra sobiranista, amb 8 regidors, ha obtingut l'encàrrec de governar per part de la ciutadania d'Argentona.

    ESTEM MOLT SATISFETS DELS RESULTATS D'UNITAT-ARGENTONA PER LA REPÚBLICA, I DONEM LES GRÀCIES ALS CONVILATANS I CONVILATANES QUE ENS HAN FET CONFIANÇA

    Volem insistir en la idea que la unitat ha estat sempre un principi important de les esquerres. La Neus Català ho expressava molt bé, i molts altres teòrics també ho han deixat palès. No obstant això, les esquerres de tot arreu sempre s'han caracteritzat per perdre's en la divisió i l'atomització. No volem dir que hi hagi d'haver una sola esquerra, ja que socialdemòcrates i anticapitalistes són ideologies ben diferenciades i és difícil que puguin confluir, però no es pot entendre que en algunes ciutats (podem posar l'exemple, entre molts, de Badalona i Mataró) l'esquerra transformadora no hagi pogut anar aplegada en una única candidatura. Bé, ja hem vist el resultat que ha donat aquesta divisió en aquestes ciutats esmentades.

    Estem molt satisfets dels resultats obtinguts per Unitat-Argentona per la República, i donem les gràcies als convilatans i convilatanes que ens han fet confiança. Lluitarem perquè aquests resultats es tradueixin en un bon govern per Argentona, serem estrictes en el control d'aquest govern i crítics quan calgui. Però al mateix temps tenim molta confiança que aquesta Unitat donarà molts fruits.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 17.05.2019