Ajuntament d'Argentona
  • El poble ha parlat i els resultats han estat clars. TxA no ha guanyat les eleccions i no podrem governar. Davant l'evidència dels resultats, només cal acceptar que aquesta és la voluntat del poble, la democràcia ha de guanyar sempre.

    L'anàlisi concreta de la situació concreta hauria de permetre, però, entendre alguna lògica d'aquests resultats. La situació política del país ha pesat més que les necessitats urgents que tenim com a poble. Segurament és per això que els partits polítics han pujat els seus nombres de vots, siguin de la ideologia que siguin. Els vots d'Unitat (que van a parar a ERC) els de Junts per Catalunya, els del PSC i els del PP han augmentat. TxA hem perdut 236 vots i hem passat de 6 a 4 regidors. No és un bon resultat, però malgrat aquesta gran polarització, hem resistit i ens mantenim com a segona força política. La confluència de les eleccions locals amb les generals i les europees ha deixat el nostre missatge (Ara, Argentona) en un segon terme.

    UN AJUNTAMENT S'HA DE GOVERNAR RESOLENT PROBLEMES I MARCANT OBJECTIUS I PRIORITAT

    Entenem que els vilatans han votat amb el cor. Hi tenen tot el dret, evidentment, però nosaltres seguim pensant que hauria d'haver prevalgut el vot amb el cap. Quan els partits juguen amb els sentiments i intenten apoderar-se'n i manipular-los, a la llarga hi perdem tots. Perquè els sentiments, anhels i ideals no són patrimoni de ningú, menys encara d'un partit polític. Això ha propiciat que la manca d'obra de govern no hagi passat factura al govern sortint, que ara s'ha presentat camuflat.

    Però un Ajuntament s'ha de governar des del cap, resolent problemes, marcant objectius i prioritats. I és a això al que ens enfrontarem a partir que es constitueixi el nou Ajuntament. TxA som una agrupació d'electors que no té cap paraigua polític extern que nodreixi les arques ni la logística electoral. No aprofitem el suport de cap entitat nacional que ajudi a vehicular el nostre missatge.

    Tot el que hem fet, ho hem fet amb les nostres mans i els nostres recursos. Tot el que hem fet, ho hem fet des de la nostra pròpia iniciativa; en algunes ocasions amb tal eloqüència que fins i tot se'ns han copiat. Però el que hem fet ho hem fet sobretot amb les persones honestes i de mirada transparent que han empès del carro insistentment. Volem fer valdre aquesta feina i l'honestedat de la política de proximitat que fem.

    La mala praxi no ha de tenir lloc en el nostre poble i sempre, sempre, les desmuntarem amb el bon fer de l'honestedat. No tothom ho pot dir això. Gràcies, des del cor, a tots els nostres votants; continuarem treballant per donar-vos respostes

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 16.05.2019