Ajuntament d'Argentona
  • L'Ajuntament ha aprovat el “Protocol per l'abordatge del sexisme i les violències sexuals”, un document extens que tracta tots els aspectes que tenen a veure amb la violència vers les dones i les persones LGTBI. Aquest protocol té la gènesi en unes primeres actuacions a les Festes Majors d'Argentona de 2016. Des d'aleshores s'ha fet un treball participatiu per implicar el conjunt de la ciutadania.

    Aquest protocol s'uneix al conjunt d'actuacions que l’àrea d'Igualtat i Solidaritat de l'ajuntament porta a terme, com el III Pla d'Igualtat 2017-2020, el Servei d'Informació i d'Atenció a les Dones i el Servei d'Assessorament Jurídic.

    El Protocol, entre altres qüestions, vol incidir en la seguretat de les dones en l'espai públic i en les activitats socials i festives que s'hi celebren. S'han identificat tots els indrets del municipi que poden ser perillosos per considerar-se propicis per a les violències sexuals. Fa una sèrie de recomanacions al mateix consistori per solucionar les mancances que s'han detectat en els espais urbans, com la il•luminació d'algunes zones.

    També es demanen actuacions urbanístiques que millorin els espais degradats, així com fer segurs els itineraris escolars per a una millor mobilitat de les estudiants.

    El Protocol també defineix la variada tipologia de les agressions sexuals, algunes de les quals a molts ens passen desapercebudes, ja que tenen relació amb el llenguatge verbal o gestual. També menciona els procediments a seguir en cas d'una víctima d'agressió sexual.

    El Protocol i la resta d'actuacions de la regidoria d'Igualtat, el govern municipal fa un pas endavant en la lluita contra les agressions sexuals a les dones, una mica com si cada dia de l'any fos el 8 de març, tot i que, per desgràcia, encara cal commemorar -i molt- el dia de la dona treballadora.

    Article publicat al Cap de Creus

Publicat el 10.04.2019