Ajuntament d'Argentona
  • La jornada es completarà amb una taula rodona amb uns ponents d'excepció i àmplia experiència sobre la repressió actual de l'Estat espanyol.

    • Martxelo Otamendi

    Guionista y presentador de ETB, director del diarioEuskaldunonEgunkaria (1993-2003), y director del diarioBerria (2003-2018)

    El 2008 Otamendi va presentar una denúncia davant del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) després d'esgotar el recurs davant del Tribunal Constitucional. L'octubre de 2012, el TEDH va condemnar a l'Estat espanyol a pagar 24.000 euros a Martxelo Otamendi per no haver investigat de manera efectiva les tortures denunciades, 20.000 euros com a indemnització per danys morals i 4.000 per despeses judicials. Segons el TEDH, l'Audiència Nacional va romandre "passiva" davant la denúncia de tortures i les investigacions del jutjat d'instrucció número 5 de Madrid "no van ser prou profundes i efectives.

    • Jaime Pastor

    Professor de Ciència Política de la UNED, editor de la revista Viento Sur i cofundador de Podem. És autor, entre altres publicacions de "Els nacionalismes, l'Estat espanyol i l'esquerra" i "Catalunya pot decidir".

    • Antonio Garrido

    Assessor tècnic i psicòleg en infància i salut pública a la Conselleria de Salut de la Junta d'Andalusia. Ha col.laborat en diferents organitzacions, iniciatives i experiències sociopolítiques lligades a l'esquerra política andalusa com IU, Convocatòria per Andalusia i CUT, i amb moviments de solidaritat a Cuba.

    La taula rodona serà moderada per Laura Gàllego.