Ajuntament d'Argentona
  • La biblioteca municipal d'Argentona prendrà el nom de Joan Fontcuberta i Gel degut a una iniciativa política promoguda pel grup socialista, de reconeixement a aquest argentoní que va dedicar la seva vida a la traducció al català dels grans noms de la literatura universal i que fou mestre de traductors.

    La biblioteca és un dels serveis públics més importants i està realitzant una tasca cultural de primera magnitud, si bé estem d'acord en que és una prioritat de la política local la construcció d'una nova biblioteca més gran, en la que s'hi puguin desplegar tots els serveis que avui s'exigeixen a aquests equipaments.

    Després que l'ajuntament prengués la decisió de situar el nou equipament a l'entorn de la font de Sant Domingo, no hem tingut notícies que permetin creure que el projecte avança. Més aviat es diria que el govern s'ha entrebancat. Tot just ha iniciat els tràmits per fer un pla director del centre del poble que ordeni els espais al voltant de can Puig i Cadafalch fins l'ajuntament, ara utilitzats provisionalment com a aparcaments. S'han encallat amb el “concurs d'idees” sense que ens hagin explicat si tenen alguna d'idea al respecte.

    El projecte de l'obra encara està per fer, per descomptat, i no hi ha ni una memòria del seu contingut. Durant els darrers tres anys i mig precisos de mandat l'Ajuntament ha deixat de percebre les subvencions que la Diputació garantia per construïr-la, atès que som un dels únics municipis de més de deu mil habitants que no té biblioteca municipal pròpia.

    No solament no hem aconseguit la biblioteca, la plaça de Vendre ha decaigut espectacularment i l'aparcament al centre és provisional, sinó que ens cal un arxiu municipal nou, una nova seu per l'emissora local i sales d'actes que anirien al mateix paquet de la biblioteca. Encara bo que hem pugut remodelar els exteriors de la Casa Puig i Cadafalch, aprofitant que era el cent-cinquanta aniversari i que les institucions s'hi han abocat!

    Sembla que el govern hagi dimitit de tirar endavant els projectes de poble i fins i tot hagi dimitit de la gestió quotidiana (no ha gestionat la major part dels projectes escollits en els pressupostos participatius). El grup socialista continuarem interpel·lant-lo i fent propostes constructives com la que vam presentar per donar nom a l'actual i la futura biblioteca.

    Article publicat al Cap de Creus 

Publicat el 13.11.2018