Ajuntament d'Argentona
 • L'any 2015, contra tot pronòstic, el canvi a l'alcaldia d'Argentona va arribar encapçalada per la CUP, després d'una legislatura amb tan sols un regidor a l'oposició. La responsabilitat de governar, l'agafàvem una generació de gent jove que mai havia protagonitzat la vida política de la vila.

  Durant aquests tres anys, hem viscut episodis i daltabaixos que faran recordar aquesta legislatura. L'organització del referèndum de l'1 d'octubre, amb la gent com a protagonista, ens va fer mantenir ferms durant mesos, i el nostre alcalde ha estat investigat contínuament per haver fet possible que el poble votés. L'1 d'octubre també va fer que el pacte de govern amb el PSC es trenqués, i que encaréssim el darrer any i mig de legislatura amb un govern en minoria.

  Les dificultats han estat moltes, però també hem fet molta feina mentre tot això passava al carrer i organitzàvem el nostre compromís amb la lluita per la dignitat i llibertat del nostre poble. Aquesta legislatura haurà estat la que el Porta a Porta haurà arribat a totes les veïnes i veïns d'Argentona, i també la legislatura que la Participació s'haurà posat al centre polític, amb 3 pressupostos participatius a l'esquena.

  També hem fet front a situacions greus que no vam saber preveure, i que hem treballat des del primer moment per reparar i evitar que tornin a passar. L'autocrítica ha de ser una norma si volem aprendre dels errors.

  Malgrat tot, l'ajuntament avança, amb tots els encerts i els errors del govern i, de vegades també, amb l'ajut dels partits que no governen. Amb la nostra inexperiència i joventut, la crítica durant els quatre anys és fàcil: que no en sabem prou, que no ens en sortim, que no ens fem respectar... un relat previsible. Sigui com sigui, amb humilitat i honestedat, seguim volent ser el futur polític d'Argentona.

  Hem fet molta feina, i ens en queda molta per fer.

  Article publicat al Cap de Creus 

Publicat el 24.07.2018