Ajuntament d'Argentona
 • Argillà Argentona, la Fira de Ceràmica i Terrissa, ja fa tres anys que se celebra pel juliol. Aquests tres anys han suposat un període de prova que les xifres favorables avalen per mantenir-la en aquestes dates. És un dels canvis que ha fet el Patronat del Museu del Càntir per posar en valor la Fira i el mateix Museu.

  Tots sabem que la innovació és necessària en tota empresa que no vulgui quedar encallada. És per això que el Patronat del Museu fa temps que cerca fórmules per dinamitzar-lo.

  Una de les activitats més afectades ha estat la venda de càntirs. L'edició del càntir tradicional i col·leccionable ha estat un model que s'ha mantingut durant seixanta anys, tot un èxit. Però amb la baixada de vendes calia fer una innovació, motiu pel qual el càntir d'enguany ja no és la reproducció d'un model tradicional, sinó un càntir d'autor pensat per a les llars actuals, obra del dissenyador Quim Larrea. Una altra novetat és que té una edició limitada, és a dir, que contràriament al que es feia fins ara, un cop esgotada l'edició ja no se n'encarregaran més còpies. És un càntir dedicat a Josep Puig i Cadafalch, en commemoració del 150è aniversari del seu naixement.

  Una altra innovació: des de l'any passat hi ha països convidats a la Fira. Aquest any serà Itàlia, amb la ciutat terrissaire de Faenza, que agafa el relleu a França, amb Aubagne, ciutat agermanada amb Argentona. Aquest és un canvi qualitatiu important, ja que permet dotar la Fira dels millors terrissaires d'Europa.

  Una altra millora és el major protagonisme que el Patronat ha donat als Amics del Museu, que s'ha convertit en un element clau per la venda del càntir durant la Fira. Aquesta anticipació no modifica gens la tradicional benedicció i venda de la Festa del Càntir.

  Per cert, bona Festa Major!

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 19.07.2017