Ajuntament d'Argentona
 • Ja fa més de 10 anys que la CUP d'Argentona va néixer, amb l'esperitjove i l'objectiu de portar aire fresc a l'Ajuntament. Ara, a la meitat de la legislatura, ja fa 2 anys que som al govern de la vila.

  La nostra opció, fa 2 anys, va ser la de liderar un govern d'esquerres amb uns objectius ambiciosos. Alguns han avançat amb passos importants, i d'altres no tant. Tal com vam prometre durant la campanya electoral del 2015 i més tard, un cop aconseguida la majoria del Ple, hem comès errors i no hem dit mentides.

  Hem comès errors perquè som persones, i no hem aconseguit sempre ni el consens ni els recursos per tirar endavant tot el que ens hem proposat. De tot se n'aprèn i cal que la classe política siguem exigents però també honestos: no ho fem tot bé.

  Si bé tenim un programa polític molt complet, alguns dels nostres objectius són tan ambiciosos que poden ser difícils d'aconseguir, fins i tot amb més d'una legislatura. Hi ha àmbits com l'habitatge, o el mateix sistema econòmic, que depenen en gran mesura d'agents externs més enllà de l'administració local, i això dificulta tirar endavant projectes importants al respecte. Les lleis restrictives del govern espanyol, per una banda, i les traves burocràtiques per l'altra, també fan molt difícil empènyer alguns processos.

  Però no és feina nostra enumerar les dificultats de l'administració local, sinó trobar-hi les escletxes i buscar solucions. Hem intentat des del primer dia treballar alguns àmbits amb energia, i hem aconseguit consolidar algunes feines claus durant aquests dos primers anys. La recollida porta a porta n’és un exemple, així com els pressupostos participatius i el Consell d'Infància, i la creixent qualitat i quantitat de l'activitat cultural i festiva del poble.

  Volem un poble viu i compromès, com ja dèiem el 2011, i estem treballant per fer-lo possible. Amb totes les nostres imperfeccions, i amb ganes de treballar, seguim!

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 18.07.2017