Ajuntament d'Argentona
  • Malauradament, notícies recents com la mort d'una persona gran en un habitatge de Reus que li havien tallat el subministrament elèctric per falta de pagament, ens recorden la responsabilitat que tenim els ajuntaments, diem responsabilitat i no competència, especialment en municipis de la nostra dimensió. I sí, a Argentona no tenim competències en molts àmbits de Serveis Socials, però practiquem la responsabilitat d'evitar que Argentona puguin passar casos com el de Reus. I això no és nou, ja fa temps que a Argentona practiquem la responsabilitat. Només l'any passat vam evitar 120 talls de subministraments de serveis bàsics com l'electricitat, l'aigua i el gas. El fet que a Argentona el servei d'aigua sigui gestionat directament per l'ajuntament a través de la companyia municipal, ens ajuda a minimitzar el problema i tenir coneixement sobre els domicilis que tenen dificultats per poder pagar els subministraments, però també ens ajuda una xarxa d'entitats i ciutadania activa, que es preocupa pels seus veïns i veïnes i que sovint alerta a la regidoria de Serveis Socials de casos on convé actuar, a totes, des d'aquest modest espai els volem agrair la feina que estan fent.

    Aquesta crisi, amb les seves peculiaritats, ha deixat i continua deixant moltes famílies al marge de la normalitat, no veiem enlloc els anunciats símptomes de recuperació, tot el contrari, veiem que més famílies travessen el llindar de la pobresa, per això és important que les administracions més properes als ciutadans com som els ajuntaments, ens posem al costat dels vilatans, tinguem competències o no.

    En tot cas, malgrat els moments complicats que estem vivint, desitgem a tothom que, en la mesura del possible, passem unes bones festes i demanem que, l'any que començarem el pròxims dies ens porti millor benestar i més felicitat.

    Publicat al Cap de Creus 

Publicat el 30.12.2016