Ajuntament d'Argentona
 • El pressupost de l'Ajuntament d'Argentona de l'any 2017 passarà a la historia per diverses coses. Després de mesos de feina, els comptes arriben amb una clara càrrega ideològica, i és que no podem entendre un pressupost sense una voluntat política. Voluntat de fer una vila més conscient, més justa, més lliure i, en definitiva, un poble millor.

  Amb el pressupost del 2017 volem donar una primera bufetada a l’època de l'austeritat econòmica, que ens ha tingut massa anys caminant al llindar de massa situacions precàries. Amb aquest pressupost tornem a posar els serveis a les persones i a l'activitat econòmica a la primera fila dels interessos locals.

  Recordeu que aquest 2016 hem decidit en què invertirem 500.000 euros? Doncs el pressupost del 2017 inclou aquest procés participatiu amb partides concretes que han de prendre forma al llarg de l'any. Mai abans tanta gent havia decidir on es destinaven tants diners del pressupost municipal. És, per tant, el pressupost més democràtic que ha tingut mai Argentona. Esperem que el del 2018 ho sigui encara més.

  Aquest procés participatiu va definir unes inversions concretes, però el que marcarà la inversió del 2017 és l'inici del projecte de la nova biblioteca que tindrem a Can Doro. Per aquest motiu, i també perquè seguirem rehabilitant la Casa Puig i Cadafalch (de la qual haurem rebut subvencions pel 82% del seu cost), també serà un pressupost per a recordar-se'n.

  Les partides de cultura, d'educació, de promoció econòmica i de participació són les protagonistes del pressupost, perquè creixen i es consoliden. No podríem explicar l'història d'un govern d'esquerres sense materialitzar-ho així.

  Tal com vam fer l'any passat, aquest any també farem esfor- ços per explicar al conjunt de vilatanes i vilatans com hem fet el pressupost i quins efectes tindrà al llarg de l'any. Amb un article no en tenim prou, perquè el document amaga moltes bones notícies que mereixen una bona explicació.

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 30.12.2016