Ajuntament d'Argentona
  • Fa un any dèiem il·lusionats que, malgrat tots els tripijocs dels partits polítics, els resultats electorals al nostre país havien propiciat canvis que podien intuir la possibilitat de noves maneres de fer política, ja que a molts indrets Agrupacions d'electors com la nostra havien sorgit amb empenta, i podien fer possible construir confluències noves per dignificar la gestió pública dels béns comuns. Amb la capacitat de gestió, de progrés i de treball ferm de Tots per Argentona, sumada a la que pressuposàvem llavors que podia tenir aquella CUP, ens feia pensar en l'obtenció del millor govern per Argentona.

    Aquest darrer partit, però, va ser incapaç de deixar enrere la vella política partidista i va actuar establint pacte tradicional amb tots els partits que fins llavors estaven governant, fent el que fes falta per instal·lar-se i mantenir-se en el poder, deixant Tots per Argentona en el paper d'oposició, tot i ser la força política que més suports havia tingut per part de la ciutadania (6 regidors).

    No és pas possible fer noves polítiques quan pretens fer-ho amb tots els mateixos polítics que fins llavors havien dut l'Ajuntament a una paràlisi evident en serveis i inversions a la Vila. Una bona contradicció per part dels que deien que havien de capgirar-ho tot.

    L'Assemblea oberta de TxA celebrada el darrer diumenge de maig va validar la feina feta pels regidors de TxA durant tot aquest any, essent convenient mantenir aquesta línia: proposar als Plens totes aquelles accions que executaríem de ser Govern, per tal que siguin aquells partits els que l'executin. No som rucs, i sabem que, malgrat que ens votin a favor accions proposades, el seu «anar fent» farà que tot plegat sigui un procés lent i inoperant. L'Assemblea va ser molt proactiva i va debatre amb intensitat, entre altres temes, el conflicte creat pel Govern respecte a la laïcitat i la seva pretesa prohibició als regidors de participar en els actes religiosos de la Festa Major. Tema que està portant i portarà cua entre la ciutadania. Però Tots per Argentona, no ens cansem, no ens podem cansar. Som i serem l'esperó d'aquest Govern.

    Publicat al Cap de Creus

Publicat el 30.06.2016