Ajuntament d'Argentona
 • Aquests dies que es comencen a pagar les primeres quotes de l'Impost d'IBI (contribució urbana) diversos ciutadans s'han adreçat a Tots per Argentona preocupats perque han vist augmentar considerablement la quantia d'aquest Impost. Aquest augment que han sofert els seus rebuts és degut a l'actualització del seu valor cadastral per obres fetes en els seus domicilis, en alguns casos, fa més de 25 anys.

  És evident que aquesta revisió dels imports dels béns immobles respon, única i exclusivament, a un afany recaptatori per part de l'actual Govern quatripartit que no sabem si ratlla o no la inconstitucionalitat, però sí que evidencia una molt mala praxi administrativa. La CUP ja deia en el seu programa electoral que incrementaria l'IBI, després va dir que no ho faria, i ara augmenta la seva recaptació partint de remenar els arxius.

  L'any 1995 va haver-hi una revisió cadastral, l'any 2008 n'hi ha hagut una altra, i això havia de suposar l'actualització de tot el parc immobiliari i si en aquell moment no es va fer, no és de justícia fer-ho avui.

  Aquesta decisió de l'actual Govern no està en el terreny d'una bona gestió. Les gesticulacions dels qui lideren el Govern municipal en l’àmbit del què hauria de representar «ruptura» o «capgirament» no haurien d'anar adreçades a alterar el benestar ciutadà amb ensurts econòmics d'aquest tipus, sinó sobretot a fer, entre altres coses, que l'Administració sigui eficient amb l'actualització de les obres que es duen a terme avui.

  En l’àmbit d'una gestió «rupturista» municipal també caldria que el Govern posés interès a donar respostes ràpides a les peticions que els ciutadans fan a l'Ajuntament. Un bon exercici seria fer més eficient la nova oficina de l'OAC a la planta baixa de l'Ajuntament on molts ciutadans fan llargues esperes degudes, en alguns moments, a l'absència del personal d'atenció.

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 30.04.2016