Ajuntament d'Argentona
 • En l'anterior article d'aquest espai estàvem en negociacions per formar un nou govern municipal d'esquerres. Ara, com tots sabeu, aquest govern d'esquerres (format per la CUP, PSC i ICV) ja és una realitat.

  Com serà aquest nou govern? En què es diferenciarà dels anteriors? No ho podem saber del cert, tenim quatre anys al davant i poden passar moltes coses; però de moment ja se li ha vist un nou tarannà: el primer que ha fet ha estat presentar-se al Cros i també al conjunt de treballadors de l'Ajuntament. És una bona declaració d'intencions. S'ha decidit el cartipàs municipal. La distribució de carteres la podeu veure a la pàgina 22 d'aquest butlletí. Pel que fa al nostre regidor, l’Àngel Puig, continuarà estant al capdavant d'Educació, Cultura i Patrimoni i passarà a tenir una dedicació del 85% de la jornada laboral, enfront del 50% que tenia fins ara.

   El nou govern també ha presentat un codi ètic i el programa del pacte de legislatura. Aquest programa insisteix en la transparència, la participació i la sinceritat, i afirma que els tres grups polítics que la formen tenen la intenció de passar pàgina de la vella política.

  Lògicament aquest pacte és resultat de la compaginació dels programes respectius de les forces que el conformen, però un bon pacte de govern no es pot bastir només amb la confluència programàtica; en tot cas aquesta confluència seria una condició necessària, però no suficient. Els programes podien coincidir amb els d'altres grups que no formen part del govern, però a l'hora d'emprendre un trajecte comú tan important com és una legislatura de quatre anys, cal estar segurs de tenir uns companys de viatge en els que puguis confiar.

  La confiança és la clau d'aquest pacte de govern. De la mateixa manera que la lletra del pacte insisteix en la transparència, la participació i la sinceritat, és obvi que aquestes qualitats també es busquen en els companys de govern.

  Aquest nou govern té davant uns reptes importants, no només els de resoldre els problemes que afecten la nostra vila, sinó també el de demostrar –si és que una cosa es pot deslligar de l'altra– que una manera diferent de governar és possible. En realitat, és amb la participació de tothom que hem de demostrar que una nova manera de fer política é­s possible.

  Bona Festa Major!

  Publicat al Cap de Creus

Publicat el 31.08.2015