Ajuntament d'Argentona
Deixar pinso a la via pública dificulta l'erradicació de les plagues i pot ser multat amb 750 euros

L'Ajuntament d'Argentona ha emès un BAN d'alcaldia en què demanen la col·laboració ciutadana per fer front a les plagues d'animals que pateix el municipi. Actualment, el consistori està executant diverses actuacions de control de plagues, tant de rates com de coloms, paneroles i altres insectes.

Però l'efectivitat d'aquestes actuacions es veu afeblida per l'acció d’alguns ciutadans que dipositen menjar a la via pública, normalment, per alimentar gats de carrer. Ja fa dies que circula un vídeo per les xarxes socials d'Argentona en el que es veuen menjadores de pinso per a gats, davant les portes de la Casa Puig i Cadafalch. Es dona la circumstància que aquest pinso també agrada als coloms. 

Aquesta acció està expressament prohibida per l'ordenança de tinença d'animals, que preveu una sanció de fins a 750 euros per a qui no la compleixi. En el BAN publicat avui, l'alcaldessa d'Argentona demana col·laboració a tota la ciutadania per tal de preservar la salubritat en l'espai públic i garantir la convivència entre els veïns. 

Sanció de catorze mil euros per incomplir l'ordenança de tinença d'animals

Precisament l'ordenança de tinença d'animals va viure un moment destacat al ple ordinari de setembre celebrat ahir a l'Ajuntament d'Argentona. Els grups municipals van aprovar, per unanimitat, una sanció de més de catorze mil euros, a un veí de la vila. La multa és elevada perquè el propietari de sis gossos acumulava diversos incompliments de la normativa

Publicat el 01.10.2024