Ajuntament d'Argentona
Dos emprenedors treballen en un projecte per revitalitzar l'agricultura local
Agrópolis

A través de la cooperativa Àgora Ecològica, Hermínia Cortés i Josep Lluís Martínez volen impulsar un projecte innovador per a la recuperació de l'agricultura a Argentona, basat en criteris de sostenibilitat, consum de proximitat i producció agroecològica.

El projecte, l'Agròpolis, té la intenció de revitalitzar les terres ermes del municipi. Segons un estudi de la Diputació de Barcelona, Argentona és un dels dos municipis del Maresme amb més extensió de terres sense conrear, amb 649 hectàrees. A més, els promotors destaquen la tradició agrícola del nostre municipi i la seva ubicació estratègica a l'entrada del Maresme.

Els primers passos del projecte inclouen la realització d'un estudi i la creació de dinàmiques participatives que involucrin tots els agents implicats. 

Entre les propostes que podria incloure el projecte hi ha el consum de proximitat, la creació d'un banc de terres i la recuperació de llavors autòctones, sempre amb una aposta ferma per la sostenibilitat i l'agroecologia.

El ple municipal va aprovar per unanimitat donar suport a Agròpolis el passat mes de maig. Actualment, els impulsors esperen obtenir una subvenció de la Generalitat, dins dels Projectes Singulars de promoció de l'economia social i solidària, que serà clau per dur a terme l'estudi inicial i definir els pròxims passos. La resolució es preveu per a mitjan octubre.

Publicat el 08.10.2024