Ajuntament d'Argentona
Tindrà lloc del 16 al 22 de setembre sota el lema 'Compartim l'espai públic'

La pròxicartell Setmana Mobilitatma setmana, del 16 al 22 de setembre, Catalunya celebra la Setmana Europea de la Mobilitat i Argentona s'hi sumarà amb dues activitats. La primera serà una xerrada sobre 'Mobilitat elèctrica compartida per a comunitats locals' que tindrà lloc dimarts 17 de setembre a les 19.30 h a l'antic Ajuntament. Anirà a càrrec de la cooperativa Som Mobilitat. La segona iniciativa és el Dia Sense Cotxes, que serà diumenge 22 de setembre. 

La Setmana Europea de la Mobilitat pretén promoure hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables com els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric. A més, també té per objectiu visualitzar els possibles canvis que es poden donar en l'ús de l'espai públic així com la millora de la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

 'Compartim l'espai públic'

Sota el lema 'Compartim l'espai públic', la Setmana de la Mobilitat d'aquest any posa l'accent en la intermodalitat i en els beneficis que comporta per a la nostra salut i el medi ambient moure'ns de manera sostenible.

Els objectius principals d'aquest any són els següents:

• Millorar la qualitat de vida a les ciutats i promoure infraestructures dirigides a les persones.

• Sensibilitzar la ciutadania sobre els impactes ambientals del transport i informar-la sobre les diferents modalitats.

• Promoure l’ús dels mitjans de transport més nets i sostenibles i impulsar un canvi d'hàbits oferint infraestructures, xarxes, condicions i destinacions adients, que afavoreixin la mobilitat activa i el transport públic.

• Potenciar un retrobament de la ciutadania amb la ciutat, la seva gent i el seu patrimoni cultural, en un entorn saludable i relaxat.

• Complementar iniciatives europees com ara REPowerEU i el Pacte Verd Europeu.

Publicat el 13.09.2024