El nombre d'empreses (comptes de cotització) ubicades a Argentona ha incrementat en un any en un 3,1% arribant a les 332 a finals del mes de juny, deu més que el juny de l'any passat. Aquest creixement és superior a la mitjana comarcal (0,8%, 12.310 empreses) i al registrat en el conjunt de Catalunya (0,9%, 250.007 empreses) en el mateix període.
D'altra banda, l'Informe del segon trimestre de 2024 sobre el teixit empresarial i el mercat del treball al Maresme de la Cambra de Comerç de Barcelona revela que tres empreses d'Argentona es troben entre les 50 amb majors ingressos d'explotació del Maresme: Velcro Europe, Viñals Soler, i Beiersdorf Manufacturing Argentona.
Increment trimestral i sectors en expansió
Segons les dades publicades trimestralment per l’Institut Català d'Estadística de Catalunya (IDESCAT), Argentona ha guanyat sis noves empreses entre abril i juny en els sectors serveis (tres), industrial (dues) i construcció (una). El creixement trimestral ha estat de l'1,8%, per davant del comarcal que s'ha situat en l'1,6%.
Millora en l'ocupació
L'evolució dels llocs de treball (afiliacions a la Seguretat Social segons seu de l'empresa al règim general i al règim especial de treballadors/es autònoms/es) a Argentona continua a l'alça en el segon trimestre de l'any, amb un creixement de l'1,5% el 30 de juny de 2024 respecte a un any enrere, arribant a les 4.705 afiliacions.
Segons el tipus de règim d'afiliació, s'observa el mateix creixement en assalariats (3.715) com en autònoms (990). Al Maresme, l'ocupació ha crescut un 3,0%, assolint gairebé 150.000 llocs de treball, amb un increment del 3,4% en assalariats i de l'1,4% en autònoms, mentre que Catalunya ha registrat un augment del 3,4%.
Augment dels residents treballadors
Si s'atén a la residència padronal de la persona afiliada, en lloc de la seu de l'empresa, a Argentona es comptabilitzen a finals de juny 5.900 persones afiliades, un 2,5% més que l'any passat. Al Maresme, aquesta xifra s'enfila fins el 2,9%, arribant a 208.265 persones. Aquest increment ha estat més notable entre les dones (3,4%) que entre els homes (2,4%), tant a nivell municipal com comarcal.
Si es comparen les afiliacions segons seu social de l'empresa i per residència padronal, el nombre és molt superior en el segon cas, un 59% més (al Maresme, un 39%), fet que evidencia la mobilitat laboral dels argentonins.