Ajuntament d'Argentona
Una vetllada plena de reconeixements i activitats culturals a la plaça de Vendre
Correllengua 2024

Ahir al vespre, la plaça de Vendre d'Argentona va ser l'escenari de l'acte central del Correllengua, reunint una seixantena de persones en un dels esdeveniments previs a la Festa Major de Sant Domingo.

L'acte va començar amb els parlaments de benvinguda, seguits per l’encesa de la Flama i la lectura del manifest del Correllengua. Un dels moments més destacats de la vetllada va ser el reconeixement a la tasca en defensa de la llengua catalana d’Oriol Marfà, president dels Amics de la Poesia i presentador del podcast "Poesia a l'abast" de Ràdio Argentona. Marfà, també guardonat amb el premi de poesia de la Mostra Literària, va rebre un càlid homenatge.

A continuació, es va reconèixer la trajectòria centenària d'Els Pastorets del Centre Parroquial, que des de fa més de cent anys representen aquest clàssic de la cultura catalana. També es va destacar el compromís de la revista Fonts del Centre d'Estudis Argentonins Jaume Clavell, que recentment ha arribat al número 100. Francesc Villà, coordinador del Consell de Redacció de la revista, va rebre el reconeixement en nom de tot l'equip.

La vetllada va concloure amb la lectura de poemes de Vicent Andrés i Estellés i una actuació de la cantautora Laia Prat, que va posar el punt final amb la seva música emotiva.

Concert íntim a l'ermita del Viver amb Carola Ortiz i Àlex Guitart Carola Ortiz concert

Abans, l'ermita del Viver d'Argentona va acollir un concert íntim de la clarinetista i cantant Carola Ortiz i el músic Àlex Guitart. Amb un aforament de 110 persones -ple de gom a gom-, el concert va ser un èxit rotund, amb una aroma d'espígol impregnant l'ambient. Els assistents van gaudir d'un repertori ibèric i mediterrani.

Ortiz va captivar el públic amb la seva veu i la seva versatilitat instrumental, mentre que Guitart va aportar el seu talent amb el saz, llaüt turc, kopuz, daf i tombak.

Publicat el 02.08.2024