Ajuntament d'Argentona
Es preveu que la nova instal·lació generi un estalvi elèctric de més de vint-i-cinc mil euros l'any
plaques_les fonts

Dijous al matí es van iniciar els treballs per dotar l'escola Les Fonts d'una instal·lació de plaques fotovoltaiques. El projecte, realitzat per tècnics municipals, preveu la instal·lació de 240 mòduls fotovoltaics per autoconsum compartit que ocupen 557 m² de les cobertes de les escoles.

El pressupost d'aquesta actuació és de 182.716,56 €, que ja estaven previstos en el pressupost municipal. Tot i això, l'Ajuntament ha sol·licitat una subvenció per finançar part de l'obra i està a l'espera de conèixer l'import concedit.

El termini d'execució dels treballs es preveu en vuit setmanes, tot i que la voluntat del consistori és reduir els terminis per no afectar l'inici del curs escolar. La potència total de la instal·lació serà de 114 kWp i la seva vida útil estimada és de vint-i-cinc anys, durant els quals l'estalvi en les emissions de CO₂ de 1.057 T CO₂ (el primer any seran 45 T CO₂).

De la producció d'energia la mateixa escola Les Fonts n'aprofitarà un 26%. L'energia restant es compartirà amb altres equipaments que estan per determinar. Tenint en compte només el consum de l'escola, l'estalvi previst en energia elèctrica serà de 25.134 €/any. Aquest estalvi permetrà amortitzar la inversió en 7,3 anys. Així i tot, el consistori preveu reduir aquest període de retorn un cop la instal·lació estigui en marxa i s'incorporin altres equipaments en l'aprofitament de l'excedent d'energia generada.

Publicat el 29.07.2024