Ajuntament d'Argentona
La presidenta dels Amics del Museu del Càntir, Marga Bagot, anuncia algunes col·laboracions i premis per al públic
Marga bagot, presidenta Amics del Museu del Càntir

La Festa Major d'Argentona ens portarà també la 74a Festa del Càntir amb les propostes habituals que se centraran al llarg del matí del diumenge 4 d'agost. En una entrevista a Ràdio Argentona, la presidenta dels Amics del Museu del Càntir des del passat mes d'abril, Marga Bagot, valora molt positivament que sigui una edició amb més patrocinadors que mai, ja que els permet cobrir les despeses de l'entitat i participar en fires tant a escala nacional com internacional.

L'entitat iniciarà l'activitat ben d'hora (7h) col·laborant amb la tradicional posta dels càntirs de l'any a la Paret de les Mentides, al Carrer Gran. La jornada continuarà, cap a les 10.30 h, a la Plaça de Vendre amb la Gran Xarbotada. En aquest sentit, la Festa del Càntir tindrà una línia continuista, però Bagot ha detallat que, enguany, comptaran amb la col·laboració de l'Associació de Jocs l'Anònima amb jocs infantils i, mentre preparen l'aixecada de càntirs, han recuperat una activitat que consisteix a proposar reptes al públic per aconseguir petits premis. A més, Bagot ha revelat que un ‘influencer’ de TikTok que col·labora amb un programa de 3CAT participarà en l'aixecada de càntirs per fer una retransmissió en directe.

El 2025 serà una edició especial perquè se celebrarà el seu 75è aniversari de la Festa del Càntir. Bagot ha fet una crida a tota la ciutadania a fer fotografies de l'aixecada d'enguany per participar en un concurs especial per a la següent edició. Aquestes instantànies es poden fer amb qualsevol dispositiu i s'hauran d'enviar per correu electrònic. Finalment, Bagot avança algunes idees de cara l'any vinent: allargar l'esdeveniment durant més dies de la Festa Major, canviar la ubicació de l'aixecada i organitzar una aixecada de càntirs per a públic adolescent.

Publicat el 29.07.2024