Ajuntament d'Argentona
L'actor, que viu a Argentona des de fa quaranta anys, és el pregoner de Festa Major
Joan Pera, el pregoner de la Festa Major
Font Picant (09/07/2024)

Aquest any, la Festa Major d'Argentona comptarà amb un pregoner molt especial: l'actor Joan Pera. Nascut a Mataró, Pera resideix a Argentona des de fa més de quaranta anys. És un actor de cinema i teatre, director i doblador, especialment reconegut per doblar Woody Allen. En l'àmbit teatral, ha destacat en comèdies com "Doctor Caparrós, medicina general" i "L'estranya parella", aquesta última interpretada al costat de l'actor Paco Morán. L'any 2015, la Generalitat de Catalunya li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

L'hem entrevistat a la Font Picant per parlar sobre com afronta la seva tasca de pregoner, i ha confessat que està emocionat i se sent honorat per ser escollit pregoner en una festa tan significativa per a ell. "És un honor fer el pregó en un lloc tan meu com Argentona. He fet molts pregons, però Argentona és casa meva i sempre voldré quedar una mica més bé", ha declarat. Afegeix que sempre ha defensat que un bon pregó ha de tenir alegria: "La Festa Major és la festa d'identitat d'un poble i el poble ha de tenir alegria, ha de passar-ho bé." 

Joan Pera també ha ressaltat que porta una vida senzilla: "Visc aquí, pel matí vinc a buscar el pa i el diari. M'agrada ser ciutadà i amic dels meus conciutadans. Ser el pregoner em fa una mica de vergonya perquè no pretenc ser més que un altre. Però m'esmerçaré perquè sigui una cosa joiosa i que respongui a aquest honor que em fan."

L'actor també ha parlat de la seva estima per la Font Picant i altres llocs emblemàtics del poble, i ha recordat la seva infantesa a Argentona, especialment els passejos en ase fins a les vinyes del municipi. "En 40 anys he vist evolucionar el poble bastant bé. No hem perdut la identitat. És un dels pocs llocs de Catalunya que manté la identitat de la vila. Som molt d'Argentona." També ha recordat la darrera funció que es va fer a La Sala abans de la seva remodelació: "Jo vaig fer l'última funció abans que es tanqués per fer les obres i va ser amb en Paco Morán."

A més de la seva passió pel teatre i la seva dedicació professional, Pera ha destacat la seva vida familiar: "He tingut la sort de tenir sis fills i sis nores i nets, i quan venen tots em llenço a fer un plat que agrada a tothom, com la paella. El dia del pregó hi seran."

Per acabar, Pera ha expressat la seva il·lusió per aquest moment tan especial: "Hi ha bolos i bolos, i aquest és especial perquè és casa meva."

Publicat el 16.07.2024