Ajuntament d'Argentona

Imatge d'arxiu: Pedalada popular 2023

Aquest any, la pedalada popular d'Argentona, que se celebra en el marc de la Festa Major de Sant Domingo, compleix 25 anys. Aquesta emblemàtica cursa, que es va iniciar el 1999, s'ha convertit en una cita imprescindible per a famílies i amants del ciclisme.

El tècnic d'Esports de l'Ajuntament d'Argentona, Gil Mas, la descriu com "un passeig familiar per la riera d'Argentona". A més, Mas ha avançat que "tenim preparada alguna sorpresa per a tots els participants", fent que aquesta edició sigui encara més especial i memorable.

De la plaça de Montserrat a la riera d'Argentona

La primera edició de la pedalada es va celebrar l'any 1999 amb un recorregut que transcorria pels carrers d'Argentona, amb sortida i arribada a la plaça Montserrat. El 2006, es va modificar per passar a fer-se per la riera d'Argentona, oferint un trajecte de 10 km que sortia i acabava a la plaça del Molí.

L'any 2022, el recorregut es va ajustar una vegada més, reduint-se a 5 km però amb l'opció de fer dues voltes per aquells que volien completar els 10 km. La sortida i arribada es van mantenir a la riera d'Argentona, just davant del club caní Agility Maresme.

L'edició d'aquest any

La 25a edició de la pedalada popular se celebrarà el proper 6 d'agost amb sortida a dos quarts de deu del matí des de la riera d'Argentona, davant del Club Agility Maresme. Els participants podran triar entre un recorregut de 5 o 10 km, segons si decideixen fer una volta o dues.

L'esdeveniment està obert a tothom amb un límit màxim de 250 participants. No hi haurà servei de vestidors ni guarda-roba. "Esperem que tinguem un increment de participació tot i que quan cau entre setmana hi ha menys participació", ha afegit Mas.

Inscripcions i normes de participació

Les inscripcions es podran fer a través d'un formulari web que estarà disponible properament al web de l'Ajuntament. Els menors d'edat hauran d'anar acompanyats per un adult i els infants que participin amb cadireta també s'han d'inscriure. Tots els participants prenen part en l'esdeveniment sota la seva pròpia responsabilitat. És obligatori portar casc i es recomana l'ús de colzeres i genolleres, així com calçar esportiu i mitjons.

Els corredors han de seguir en tot moment les indicacions de la Policia, la Creu Roja, els organitzadors i els voluntaris.

En finalitzar la cursa, els participants rebran aigua i síndria, així com un obsequi commemoratiu.

Recorregut de la 25a edició de la pedalada 

Publicat el 18.07.2024