Ajuntament d'Argentona

Al mes de maig, el consum d'aigua a Argentona va situar-se dins el llindar permès per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Durant aquest mes, el consum d'aigua per persona i dia va ser de 170 litres, per sota del màxim permès en situació d'excepcionalitat, que és de 230 litres per persona i dia. Aquest còmput inclou tota l'aigua consumida al municipi, ja sigui per a ús domèstic, industrial o comercial, així com les fuites, el frau i la morositat.

És la primera vegada en gairebé un any i mig que el volum d'aigua consumida se situa per sota del màxim establert per l'ACA. 

Consum aigua Argentona maig2024

D'altra banda, a partir d'aquesta setmana, un cop publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es relaxen les mesures previstes per combatre la sequera. S'aixeca l'estat d'excepcionalitat per sequera als municipis de la conca del Ter-Llobegrat, Argentona inclosa, i es passa a la situació d'alerta.

Això incrementarà la dotació d'aigua fins als 250 litres per persona i dia, un llindar de consum que no s'havia permès des de febrer de 2023, quan es va passar de l'estat d'alerta per sequera hidrològica, declarat el novembre de 2022, al d'excepcionalitat. L'ús domèstic es limita a 125 litres per persona i dia i també afecta al reg de jardins i a la prohibició d'omplir piscines si no es disposa d'un sistema de recirculació d'aigua per reposar la pèrdua.

Principals mesures en situació d'alerta per sequera

  • En aquest nou escenari d'alerta, no hi ha un límit màxim de consum d'aigua a les llars, si bé es recomana no superar els 90 litres per persona i dia.
  • La dotació per al reg agrícola augmenta. En situació d'excepcionalitat, s'havia de reduir en un 40%, mentre que ara és del 25%.
  • La indústria també pot utilitzar més aigua; la reducció del consum passa del 15% al 5%.
  • Es permet l'ús d'aigua per al reg de jardins i zones verdes, tant públiques com privades, amb certes limitacions horàries i de volum.
  • Es permet la neteja de carrers amb mànegues d'aigua, però amb el mínim consum possible.
  • Es manté la prohibició d'omplir fonts ornamentals i llacs artificials. 
  • Es relaxen les restriccions per omplir piscines.

Restriccions sequera fase d'alerta

Publicat el 25.06.2024