Ajuntament d'Argentona

El ple del mes de juny va començar amb la lectura del manifest del Dia Internacional de l'Orgull per l'alliberament LGTBI+, que se celebrarà el pròxim 28 de juny. Després de donar compte dels Decrets d'Alcaldia i els acords de la Junta de Govern Local, la regidora de Serveis Econòmics, M.Mercè Juan, va anunciar els terminis de pagament de l'Ajuntament d'Argentona en el darrer trimestre. En el cas del consistori, és de 19,99 dies, mentre que el d'Aigües Argentona és de 17,29 dies.

El primer punt de l'ordre del dia va establir com a festius locals per a l'any vinent el dia 9 de juny (segona Pasqua) i el 4 d'agost (Sant Domingo).
Els regidors i regidores del ple van aprovar per unanimitat desestimar la revisió d'ofici d'una sanció per infracció de circulació, així com la declaració d'especial interès o utilitat municipal la residència Nostra Llar Santa Anna per tal de facilitar les obres de climatització. També es va aprovar per unanimitat la concertació de diverses operacions a llarg termini per al finançament d'inversions, amb un import de 5.319.709,14 €. Tots els regidors i regidores també van votar a favor de la sol·licitud de compatibilitat de segona activitat d'un treballador municipal.

També va tirar endavant la modificació del Pla Normatiu, amb la inclusió del reglament de Benestar Animals, i el compromís de començar a treballar en una ordenança que reguli els clubs socials de cànnabis i el seu exercici a Argentona. Aquest punt es va aprovar amb les abstencions dels regidors d'Unitat, que van manifestar que no s'havien pogut estudiar aquesta inclusió d'urgència sobre els clubs cannàbics.

 La climatització de les escoles i el Pla de Sequera El que va comportar un debat més extens va ser la moció conjunta presentada per Unitat i el PSC en què sol·licitaven l'elaboració d'un estudi sobre la possibilitat de climatitzar les escoles d'Educació Infantil i Primària d'Argentona i, posteriorment, adreçar-se a la Generalitat per tal de demanar compartir recursos. Tots per Argentona, Avancem Junts, Ara Argentona i el PP van coincidir a dir que si la normativa estableix que aquesta és una competència de la Generalitat, ha de ser aquesta administració qui faci l'estudi i costegi les obres i, per tant, l'elaboració d'un estudi per part de l'Ajuntament seria una pèrdua de temps i recursos. La regidora no adscrita, Susana López, va demanar adequar l'escrit de la moció perquè tothom hi estigués d'acord, però els regidors d'Unitat i PSC no s'hi van avenir. Finalment, la moció no va prosperar amb els vots en contra de Tots per Argentona, Avancem Junts, Ara Argentona i el PP (11), les abstencions d'ERC i la regidora no adscrita, Susana López (2), i els vots a favor d'Unitat i el PSC (4). Tot i això, el regidor del PP, Fran Fragoso, va exposar l'oferta del diputat popular argentoní, Hugo Manchón, perquè els regidors i regidores que vulguin assisteixin al Parlament de Catalunya per demanar a la Generalitat que assumeixi les seves competències en aquest sentit. El regidor d'Educació, Joan Garachana, va agafar el guant.

En el ple d'ahir també es va aprovar per unanimitat, i per la via d'urgència, el Pla Especial de Situació de Sequera d'Argentona. El regidor Xevi Collet va explicar que aquest pla permetrà afrontar els pròxims episodis de sequera que dictamini l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i gestionar les actuacions de manera clara, transparent i coherent, ja que dicta les restriccions i actuacions que caldrà aplicar en cada situació. A més, també permetrà que la piscina municipal es consideri refugi climàtic.

El Ple Municipal Ordinari del mes de juny va finalitzar amb la intervenció del públic, que va transmetre al govern, entre altres qüestions, la preocupació per l'estat de les diferents urbanitzacions. Els veïns i veïnes van assegurar que hi ha manca d'inversions.

Publicat el 18.06.2024